- Boligbyggingen kom ikke skikkelig i gang før lengre ut på året grunnet uro i Europa, og det har nok bidratt til et litt svakere salg på beredersiden i 2011.

CTC Ferrofil har fabrikk og administrasjon på Årnes i Akershus hvor selskapet produserer varmtvannsberedere. CTC selger beredere og varmeprodukter til VVS–forhandlere i hele Norge. Selskapet har de senere årene utviklet gode kombinasjonsløsninger innenfor varmesegmentet innenfor varmepumper og sol i mindre og større bygg.

Pen utvikling
- Vi har hittil i desember solgt mer varmepumper enn vi gjorde i hele november. Det pleier å være stikk motsatt siden desember normalt er en roligere måned, sier Engely.

Når det gjelder bedriftens satsing på sol merker de større og større etterspørsel etter løsninger som er tilpasset solenergi. CTC ved Thore Sydtangen var tidlig på banen med tanke på å utnytte energien fra solen, og sitter i dag på en kunnskap og kompetanse som er sterkt etterspurt.

- Vi har en pen utvikling på våre varmeprodukter som er relatert til sol, og salget øker år for år. Dette er et markedet som kommer til å vokse jevnt og trutt. Det var jo slik med varmepumper også, det salget tok jo ikke av før i 2003. Det blir flere og flere forespørsler om større prosjekter og ulike kombinasjonsløsninger, og Thore Sydtangen er kjent i bransjen, og var tidlig ute med å tenke nye løsninger, spesielt mot sol. Det bidrar til at vi får mange henvendelser fra VVS konsulenter og arkitekter, sier Engely.

Det dukker nå opp flere signalbygg i Norge som legger opp til ulike kombinasjonsløsninger for sol, varmepumper og storberedere. For noen er det litt prestisje, og ikke minst gir det et miljøfokus som flere ønsker å identifisere seg med.

Dette mener Engely er veldig positivt for varmebransjen, og påpeker at det er kjempeviktig å formidle riktig og seriøs kompetanse. Med det fokuset som er på fornybar energi, er det viktig at vi selger riktige produkter til riktig tid, og ikke minst prosjekt.

Optimistiske for 2012
- Vi er optimistiske for 2012 selv om det er litt mørke skyer i horisonten i forhold til Europa generelt. Jeg tror at byggeaktiviteten i Norge vil øke, men til hvilket nivå er vanskelig å si. Det betyr for vår del et bra trøkk også neste år, og vi vil i løpet av første halvår lansere flere spennende nyheter på varmepumpesiden som vi har stor tro på. Så 2012 blir et spennende år, avslutter markedssjefen i CTC Ferrofil, Kristin Engely.