Aktivitetsnivået i avdelingen er høyt da VVS-forum er på besøk, og avdelingen er i ferd med å ferdigstille første batch av en større ordre.  
 
- For kundens logistikk på byggeplass ønsker de en oppdeling av leveransen, så vi kaster oss over neste batch så fort disse er i sendt, forklarer Grøsland.  
 
Vi har god produksjonskapasitet og fasiliteter som gjør at vi kan øke produksjonen ytterligere ved behov. Leveransetid avhenger kompleksitet på den enkelte ordre, og avtales i hvert enkelte tilfelle. I dag ligger vi på ca 4- 6 uker, sier Grøsland
 
- Det er gøy å få være med på den prefab-reisen vi ennå bare har sett starten på. Jeg er ikke i tvil om at dette bare vil vokse seg større og større, i en tid hvor planlegging og effektivisering blir stadig viktigere

Bredt spekter av produkter

Det er et bredt spekter av produkter Armaturjonsson kan tilby innenfor følgende områder:  
 
*Fordelerskap for tappevann 
*Fordelerskap for gulvvarme 
* Ferdigprogrammering av varmestyring
* Kombiskap for tappevann og varme
* Blandesentraler 
* Mobile vakuumavgasser 
* Aquatherm-fordelere til gatevarme 
* Aquatherm rørseksjoner til tekniske rom
* Prekutt av rør og klammerskinner 

- Vi har mange ulike standard skap som hyllevare, som også er tilgjengelig i nettbutikken vår med kort leveringstid. I tillegg skreddersyr vi tekniske løsninger etter behov, sier Kvalheim.  
 
Også innen tekniske rom, tror de etterspørselen vil vokse raskt.  

- Ja, det er fullt mulig å bygge selv avanserte tekniske rom i moduler. Bare man tegner det som skal inn tilstrekkelig detaljert, er det meste mulig å få til, sier Grøsland.

Saken fortsetter under bildet:
Armaturjonsson - prefab 1-1.jpg

Bilde: Jan-Helge Holte og Espen Bjørn Olsen som begge er rørleggere holder i produksjonen av prefabskapene i Sandefjord.

Er fleksible

Prefab-avdelingen evner å snu seg rundt og produsere alt hva remmer og tøy kan holde, dersom det «brenner» for en kunde. De minner imidlertid om at prosessene er mer behagelig for begge parter dersom det planlegges godt i forkant.  
 
- I større prosjekter er planlegging av logistikk viktig i en tidlig fase, slik at man får minst mulig endringer som koster dyrebar tid. Samtidig betinger det selvsagt at rørleggeren kommer inn i prosjektet på et tidlig tidspunkt, slik at det faktisk er rom for å bestille og produsere prefabrikkerte skap innenfor tidsrammen.  
 
Mange bestiller også skap med spesialløsninger, men som kunne ha klart seg med en standardversjon. Også det kan bidra til å spare både tid og penger, minner de om. 
 

Mange fordeler

Å sette bort montasjen i stedet for å «knote» med det på byggeplassen, gir mange fordeler. Det sikrer bedre fremdrift og lønnsomhet, samt bedre kontroll over ressursbruken i prosjekter.   

- Alle er i dag presset på tid, derfor vil prefab bli mer og mer etterspurt i årene framover.  Skapene kan også merkes med leilighetsnummer, slik at de enkelt kan distribueres og monteres når de ankommer byggeplassen. Ofte går det mye tid tapt fordi rørleggeren må kjøre til grossisten for å hente deler. Det slipper man med prefabrikkert løsning. 
 
-Jeg er ikke i tvil om at det er et lønnsomt valg om man ser på totalen. Og byggetidene vil bare bli kortere og kortere, sier Kvalheim.  
 
- Vi kan sende ut enhetene uten emballasje, kun pakket på pall med en beskyttende plast og en stropp rundt. Det setter de på byggeplassen stor pris på. Det sparer dem for tid når de pakker dem ut, og det blir mindre avfall å håndtere.  

Saken fortsetter under bildet:

Bilde: Tormod A Gusfre, er produktsjef prefabrikasjon hos Armaturjonsson.

- Økningen innen prefabrikkerte løsninger er kommet, vi tror den er kommet for å bli sier Tormod A Gusfre, produktsjef prefabrikasjon. Flere og flere omtaler nå prefabrikasjon som en sterk bidragsyter til effektivisering av arbeidstid, men det stopper ikke der.
- Den samlede positive effekten styrkes ytterligere av redusert emballasjehåndtering på byggeplass, kundespesifikk merking av gods, forenklet logistikkhåndtering, og mindre svinn og kapp som ikke lenger kan unnlates å håndteres på en forsvarlig måte. Dette erfarer mange kunder først etter at de har testet prefab, og ikke bare lest om det. Derfor har vi sterk tro på fortsatt utvikling av prefab av fordelerskap, blandesentraler, energisentraler og rørføringer i tekniske anlegg.