Cecilie var tidligere teknisk sjef i NRF. Nå er hun ansatt i Norsk Byggtjeneste AS, og jobber med NOBB-databasen.
 
På sin hjemmeside skriver byggtjeneste.no at de er, sitat: ”… Norges største formidler av byggeregler og byggevaredata, og tilbyr unike informasjonsprodukter og EDI-tjenester til byggenæringen. Våre kunder er byggevarehandelen, byggevareindustrien, rådgivende ingeniører, arkitekter, offentlige etater (stat, fylke, kommune), entreprenører, byggmestere og byggherrer. Byggtjeneste eies av sentrale aktører innen næringen, og har derfor tett kontakt med markedet. Vi har 30 ansatte…” sitat slutt.
 
-Vi må gjøre ting smartere fremover enn det som gjøres i dag, spille på lag og sammen møte alle digitale krav og utfordringer.
 
-Norsk Byggtjeneste sin visjon er å effektivisere byggenæringen. Vi skal bidra til verdiskapning og økt effektivitet. Jeg mener tiden er inne, for VA-og VVS-bransjen å si ja takk til invitasjonen de har fått om å bli med å benytte den infrastrukturen som allerede ligger her, sier hun.
 
Hun vil gjerne bruke en metafor i sin forklaring:
 
-NOBB-databasen er allerede en firefelts motorvei med en fartsgrense på 150 km i timen. VVS-bransjens aktører trenger ikke, og bør heller ikke bruke mer ressurser på å lage noe lignende. Det er bare å betale  bompenger, og begynne å kjøre.
 
-Jeg mener VA– og VVS-bransjen kan gjøre et stort steg i riktig retning, dersom de benytter NOBB.no. Her vil grossisteierandelen aldri overstige 50 prosent. Dette innebærer at behovene til hele verdikjeden ivaretas, fastslår Cecilie Bjørnsdatter Hamm.
 
Hun sier videre at Norsk Byggtjeneste har 10 årsverk som jobber med  NOBB-databasen, og sørger for høy kvalitet på dette.
 
-Vi vil berike både NRF og alle andre brukere innen VA og VVS, sier hun.
 
- Vi har nettopp avsluttet en todagers NOBB-konferanse, med over 200 deltagere, hvor vi hører om flere og flere aktører som utnytter digitale verktøy meget godt. Det betyr at når varene har god kvalitet på grunndataene sine i NOBB-databasen; når vekt, volum og GTIN ligger riktig på alle artikler, da blir det morsomt å implementere EDI, elektronisk fakturering, bestilling, varemottak og ordrebekreftelser, sier Cecilie Bjørnsdatter Hamm.
 
Tjenesten ByggDok er en del av NOBB-basen. Hun mener at ved å bruke ByggDok vil rørleggeren også kunne lagre alle bildene han har tatt for å dokumentere jobbene som er utført.

 
-For hvor gjør han av disse i dag, når han bytter telefon, spør hun retorisk. Og mener samtidig at med ByggDok slipper rørleggeren å stå med lua i hånda hos grossisten og spørre pent om en selger kan hjelpe ham med FDV-dokumentasjon på varene han har kjøpt, slik at han kan fakturere. 
 
-Mange VA- og VVS-leverandører er allerede med og har sine produkter registrert i NOBB-basen. Og vi får henvendelser fra flere som ønsker å være med. Gjennom NOBB kan VA- og VVS-bransjen formidle priser, noe som vil være revolusjonerende for disse bransjene, avslutter Cecilie Bjørnsdatter Hamm ovenfor VVS-forum.
 
-Mulighetenes dør er åpen for å spille sammen, legger hun til.