-Vi får inn jobber hele tiden. Men konkurransen er tøff. Må gjøre en god jobb for å henge med. Nå skal vi prekvalifiseres på skolebygg, konkret nevnt på Eiganes skole i Stavanger. Dette kan bli et stort prosjekt, men mange om beinet. Vi vil være med på å konkurrere på rør og ventilasjon, sier Odd Inge Nygaard.
 
Han forteller til VVSforum at prekvalifiseringen er noe som Stavanger kommune har satt i gang. Målet er å luke ut useriøse aktører.
 
-De skal ha mange detaljer om hvert firma som er inne i prosjektet, navn på personer som skal kjøre prosjektet, sjekke disse osv.
 
-Hele regionen er fortsatt i vekst, så generelt er det mye jobbing. Jeg er formann i Rogaland NRL og får med at alle har nok å gjøre. Mange av våre medlemsbedrifter må leie inn folk, sier han.
 
Han viser til at avdelingen nettopp har fornyet en serviceavtale med Forsvarsbygg, en avtale verd fem millioner kroner i året.
 
-Avtalen gjelder for to år, med opsjon for ytterligere to år. Dette gjelder både sprinkler og rør, sier han til VVSforum.
 
Først og fremst gjelder avtalen Sjøforsvarets leir KNM Harald Hårfagre på Madla og Vatneleiren i Sandnes, begge to store militære leire i området.
 
-I tillegg har Oras inngått en landsdekkende avtale med Entra. For vår avdeling betyr det Entras bygningsmasse i Sør-Rogaland. Her er det en serviceavtale for rør og sprinkler på alle Entras bygg. Med Aker Solutions har vi også en serviceavtale, sier Nygaard.


Odd Inge Nygaard (bildet over), gruppeleder på prosjekt hos Oras i Sandnes, har en lang liste over byggeprosjekter som Oras Sandnes nå er involvert i. Begge foto: Per Henriksen

-Vi er involvert i mange boligprosjekter for tiden. Vi nærmer oss slutten på et boligprosjekt for AF-Gruppen med 120 leiligheter i et område som heter Rustabakken, der OBOS er utbygger.  Her skal vi utføre alt rørarbeid, gulvvarme, sprinkler og sanitær i hele bygget. En typisk blokk med garasje under.

- Og et utbyggingsprosjekt for Jærentreprenør, med 40 leiligheter som bygges av Elvebredden Utvikling på adressen Bruneset 1 og 3. Her var først NCC inne og startet opp prosjektet, men ble overtatt av Jæren Entreprenør. Vi skal installere varmepumpeanlegg og alt som er av rør, forteller Håvarstein.

I bydelen Tastarustå i Stavanger bygges det flere boligblokker hvor Oras er i gang med å installere ventilasjon, varme i gulver og radiatorer, sprinkler og tekniske rom.

Sammen med Jærentreprenør har Oras nettopp begynt installere varme, sprinkler og sanitær på et mindre boligprosjekt på Klepp.

-I tillegg venter vi på oppstart av fem boligblokker på Skadberg i Sola kommune, til sammen 64 leiligheter. Det skal bli billige, små leiligheter som skal bli tilgjengelig for ungdom under 34 år, gi dem muligheter til å komme inn på boligmarkedet. Men inngangsnøkkelen er i første omgang at de har bodd i kommunen i fem år, sier Håvarstein.

Stavanger boligbyggelag og Sandnes boligbyggelag har felles prosjekter gjennom Bate boligbyggelag, og her venter hovedentreprenøren SV-betong på klarsignal på å komme i gang på Gauselengen i Stavanger og Vistetunet i Randaberg. Oras har alt av rør og ventilasjon, i tillegg til å tilknytte fjernvarme i Stavanger og varmepumper i Randaberg.

-Sammen med Backe Bygg er vi i full gang med prosjekteringen av The Pond på Forus, et typisk forretningshotell. Her er det Base Property som er byggherre og Nordic Choice er leietaker. Hotellet har 184 rom og er på 7500 kvm. Lyse fjernvarme skal garantere en stabil fjernvarme, og vi skal installere rør, sanitær, sprinkler, ventilasjon og kjøling. Choice har egen standard som skal følges, med temperaturstyring som er lik på alle hoteller, sier Håvarstein.

Smedvik Eiendom er i gang med en totalrenovering og påbygg av I3 i innovasjonsparken Ipark som ligger på Universitetsområdet. Bygget skal Breeam-sertifiseres.

-Mulig at dette er det første bygget i Rogaland som renoveres til å få Breeam-sertifikat, antyder Odd Inge Nygaard. Her er Oras i gang med demontering av gammelt utdstyr.

-En ganske omfattende jobb med varme, sanitær og sprinkler. Jobben er også å demontere store kjølemaskiner som skal flyttes og monteres på utsiden av bygget.

-Det er også vel verd å nevne at Smedvig Eiendom skal bygge ”Arkivenes Hus” på ca 14 000 kvm, også på universitetsområdet. Her skal vi skal montere alt av rør, og vi regner med å ta jobben med å tilknytte fjernvarme.

-Sånn sett et trøkk på våre folk ut 2015. Så vi er stadig på jakt etter ”selvgående”, dyktige rørleggere. Når vi ansetter nye folk, skal det være gode folk. Foreløpig leier vi tidvis inn noen rørleggere fra Addeco, avslutter Odd Inge Nygaard.