Det var Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete sdom presenterte Stortingsmeldingen om bygningspolitikk. Neste skritt videre er at politikerne nå skal undersøke hvordan ByggNett kan tilrettelegges for full elektronisk saksbehandling og for ett felles register for byggdokumentasjon.

I tillegg skal det utredes hvordan det kan gjennomføres integrasjon av ByggSøk og BIM i ByggNett, samt hvordan integrering av ByggNett kan gjennomføres og plasseres på Altinn.

I meldinga står det: "Regjeringa vil leggje til rette for auka bruk av IKT i byggjesaker. Det skal utviklast ein strategi for å etablere eit «ByggNett». Strategien skal mellom anna omtale korleis ByggSøk, det nasjonale systemet for innsending av elektroniske søknader, kan utviklast vidare. Målet er at kommunane etter kvart skal kunne gjere all sakshandsaming digitalt. Strategien vil også omtale bruk av bygningsinformasjonsmodellar (BIM) med automatisk sjekking av kvalitetskrav og ei mogleg integrering med Altinn, om dette let seg gjere innanfor dei framtidige rammene for Altinn."

Det blir påpekt at bygningsregelverket skal være enkelt og godt samordna med annet regelverk, at byggjesaksprosessen skal være forutsigbar og medvirke til gode kvaliteter i det bygde miljøet. Og samtidig påpekes det at økt bruk av IKT skal effektivisere byggsektoren.

Dette forslaget har mange fellestrekk med ”Tverrsektorielt samhandlingsprosjekt”. Der er buildingSMART Norge initiativtaker sammen med BA-Nettverket, Miljøverndepartementet, Kartverket og Statens vegvesen. På prosjektets første åpne møte i juni ble det møtt med stor støtte og oppslutning fra næringen. Enkelte røster mente derimot at man ikke skulle sette i gang prosjektet før planene for ByggNett var klare.

”Tverrsektorielt samhandlingsprosjekt” skal på ingen måte konkurrere med ByggNett, skriver buildingSMART Norge. I stedet tenker de å gjøre en del av det grunnleggende arbeidet for ByggNett, slik at man fra næringens side sikrer at fremtidens løsning inkluderer alle byggsektorer,også vei, bane, lufthavn, ledninger og kart.  Dette skal være integrert med internasjonale standarder for BIM på åpne formater.
Departementet mener at dette vil tilrettelegge for reell verdiskaping i næringen.

BuildingSMART Norge vil fortsette det tverrsektorielle samarbeidet og avventer samtidig spent på mer konkrete utspill om ByggNett.