- Gassen har gått opp og ned, og er nå på vei nedover. Vi trodde at boliggass vil blomstre opp, men det er ordninger som gjør markedet tungt å drive i, skriver Gassmagasinet og viser til hva Larmerud sa under et seminar om utviklingstrender i varmemarkedet.

Han får støtte av Johan Langfeldt i Teknologisk Institutt (Norsk Gassenter) som sier at det politiske regimet fra 2005 har gjort gass i bolig vanskelig.

De driver fortsatt kurs for gassteknikere på Karmøy men har måttet trappe kraftig ned siden glansdagene for noen år siden, da de holdt ukentlige kurs. En periode hadde de også kurs i Oslo for å holde tritt med etterspørselen.

- Nå vurderer vi å tilby modulbaserte kurs, der det holder å sende kursdeltakerne på et dagskurs eller todagers kurs, i stedet for en hel uke. Det passer nok flere rørleggerbedrifter i en travel hverdag, sier Langfeldt.

38 deltakere fra rørbransjen hørte på Ole Larmeruds foredrag i et møte i Varmeteknisk Forening i Oslo.

Larmerud sier at rørbransjen må forholde seg til nye tekniske krav, rydde opp i prispolitikken, sørge for like konkurransevilkår og tilpasse seg markedsutfordringer.