Grevstad tror det hadde vært utviklende for både rørleggere, rådgivere og ventilasjonsfolket, og ikke minst kommet hele bransjen til gode.

- Det er mye å hente med tanke på utvikle hverandres fagkompetanse, og det er gjerne over bordet ved ulike arrangementer man får den inputen fra andre fagpersoner som løfter ens egen utvikling og kompetanse, sier Grevstad.
- I dagens og fremtidens prosjekter er og blir det vanlig med tverrfaglig samarbeid på kryss av fagprofesjon, for å løse byggenes kompleksitet og tekniske installasjoner. Det krever mer kunnskap av hver enkelt, og det blir ikke noe lettere i fremtiden med hensyn til ny teknologi og utvikling.

Grevstad & Tvedt VVS AS etablerte rørleggervirksomheten i fjor, og driver i dag med 13 ansatte. Bedriften jobber innenfor fagene varme, kjøling, sanitær, og sprinkler.

Lederen av Grevstad & Tvedt viser til sin egen rørleggerfamilie, og forteller at både hans far og onkel satt i VVS-foreningen styre i sin tid.
- Jeg er selv med i foreningens gruppe her i Bergen, og føler jeg får et godt utbytte av å være med der. Det å møte andre fagpersoner med annen faglig bakgrunn er etter mitt syn en stor fordel. Det gir begge faggrupper en større forståelse for hverandre, og det er viktig å engasjere seg for å tilegne seg ny kunnskap. Rør og ventilasjon tilhører begge VVS-bransjen, så avstanden er egentlig ikke stor, sier Grevstad.
- Alle våre rørleggere er medlemmer i VVS-foreningen, og jeg håper de kan bruke det som et nyttig fora.

Hvordan skal dette gjennomføres i praksis?
- Jeg må innrømme at hvordan dette eventuelt skal løses rent praktisk har jeg ikke tenkt skikkelig igjennom. Dette er en ide jeg har tenkt på, men ikke helt tenkt ut konsekvensene av ennå. Vi har to sterke organisasjoner som har sin medlemsmasse og inntektsgrunnlag, sier Grevstad.
- Men jeg er overbevist om at det er riktig å forene disse faggruppene på en felles sterk plattform, for å følge med i utviklingen av byggebransjen og spesielt VVS som et helhetlig fag.