- Hvorvidt det er en, to eller flere eiere av en varedatabase, eller en eller flere varedatabaser som informasjonene hentes fra, blir sekundært for den moderne digitale bruker. Og brukeren er ikke nødvendigvis kjøper. Jeg forstår likevel at eierne av varedatabasene søker å finne storskalafordeler, men det går jo primært på tjenesteleverandørens konkurransekraft som selvsagt er viktig, sier Bredesen.

Bredesen påpeker at det er verktøyene vi bruker for å finne all relevant informasjon som vil gi oss en sårt tiltrengt produktivitets forbedring i hele byggebransjen. 

Les også: VVP: - En varedatabase hadde vært det perfekte

Han er uenig med VVP om at IFD-SignOn skulle bli overflødig om man hadde kun en varedatabase. 
- Det blir litt for snevert så lenge vi kun snakker om en eventuelt norsk database, med eller uten GTIN. IFD-formatet som er et open-BIM-format,  vil hjelpe oss å finne løsninger, produkter eller egenskaper på en ny måte i et tidligere stadium av prosessen. Også utenfor den etablerte kjøpskanalen. Ofte er det bare å finne et egnet produkt som er oppgaven for enkelte brukere, ikke nødvendigvis for å kjøpe det selv. Hvordan logistikk-flyten og betaling blir ved eventuelle senere kjøp av slike identifiserte produkter, må det bare finnes løsninger på, poengterer Bredesen. 

Les også: - Vi overlater aldri innholdet til andre

- Nokså grovt forenklet kan vi trekke paralleller til kjøp av musikk. I min oppvekst gikk vi til spesialiserte musikkbutikker som enten hadde musikken på lager eller kunne skaffe den. I dag kan jeg lett søke opp tittel, artist, sjanger, tekster eller hvilke «egenskaper» jeg ønsker og bestille og betale den på nett. Jeg kan også bare la mobilen lytte til musikken og finne sangen for meg. Akkurat hvilken lovlig database musikken er lagret på, er ikke det primære.  Det er verktøyet jeg bruker for å søke som blir det viktige, forteller markeds- og utviklingssjefen i Oras.

Les også: - Skal vi spille på lag, bli gode sammen?

- IFD-SignOn tror jeg blir et slikt verktøy som vi som bransje behøver. Og det som er også er viktig,er at miljødokumentasjonen, som de offentlige er pålagt å dokumentere, også er med . IFD-SignOn er nettopp internetbasert, sier Bredesen.