Rørkjøp kjeden har aldri før utbetalt et større kjøps- og aksjeutbytte til sine medlemmer enn for året 2020.       

Fokus på lønnsomhet for medlemsbedriftene
- I Rørkjøp er prioritet nummer en og være der for medlemsbedriftene. De siste 8-10 årene har kjeden vist seg være den mest lønnsomme rørleggerkjede å være i for små og mellomstore rørleggerbedrifter. Mesteparten av arbeidet som gjøres hos oss har fokus på bedriftenes dagligdagse utfordringer, og her får man hjelp av kjeden til absolutt alt du spør om, sier adm.direktør Frank Olsen.

- Dog er fokuset på å kvalitetssikre at rørleggerbedriftene driver lønnsomt. Vi opplever at det snakkes mye om hvor mye man får i «bonus» ved å være med «her eller der» og det viktigste spørsmålet man bør stille er:» Hvor kan jeg tjene mest penger, og hva er lønnsomt for meg eller oss, sier Olsen.

Gjennomfakturering forenkler h verdagen
Innkjøpsdirektør Jes L. Jessen i Rørkjøp forteller at en av mange ting som understøtter lønnsomheten i Rørkjøp som kjede er at kjeden har gjennomfakturering.
- At bedriftene slipper å få haugevis av fakturaer hver uke som må kontrolleres for feil, men kun en faktura per måned som allerede er kvalitetssjekket for feil av kjeden, er et stort pluss, sier Jessen.

- Dette er bare en av svært mange fordeler man har som kvalitetssikrer gode innkjøpspriser, men som også kvalitetssikres gjennom smarte IT-verktøy at rørleggerbedriftene driver lønnsomt. Dette er en verktøykasse vi er helt alene om å ha, og er stolte av å ha utviklet gjennom flere år.

Gode og smarte hjelpe verktøy
Frank Olsen påpeker at alle kjeder jobber med innkjøp, men at noen er flinkere enn andre på det området.
- Jeg mener vi er blant de beste på det området. I tillegg er det ikke alle kjeder som har solide verktøykasser som sikrer at rørleggerbedriftene får den hjelpen de måtte ønske når de trenger det.

- Vi kan ved hjelp av vårt oppsett og våre systemer, blant annet skreddersydde IT-systemer, tilpasse smart markedsføring og tilby med andre bistandsverktøy, kutte en stor andel av driftskostnadene som en rørleggerbedrift normalt har, sier Olsen.
- Vi ønsker at rørleggerbedriften får mest mulig fakturerbar arbeidstid, slik at Rørkjøp rørleggeren kan bruke mindre tid på kontoret enn andre bedrifter gjør i dag.

Det beste valget
På spørsmål om hvorfor Rørkjøp er «det beste valget» for en rørleggerbedrift, svarer Olsen kort.
- Fordi Rørkjøp har de mest lønnsomme rørleggerbedriftene i Norge.