Sørum VVS på Rælingen har travle dager. Spesielt er det mange henvendelser knyttet til VA, der firmaets omsetning øker vesentlig. -Vi er fornøyde med situasjonen både i lokalmarkedet og utenfor Rælingen. Det bør nok bli en omsetningsøkning i år sammenlignet med i fjor, mener daglig leder og eier av Sørum VVS, Andreas Sørum.

VA-prosjekt som utførende
Sørum VVS er i gang med et prosjekt på ni eneboliger med komplett VA, samt et annet stort VA-prosjekt som utførende.

I 2017 ble Sørum VVS gjort om til aksjeselskap etter å ha vært drevet som enkeltmannsforetak i to år. VVS-bedriften er medlem av VVS Eksperten. Andreas Sørum driver firmaet alene som eneste ansatt. Sørum VVS jobber både mot private og mot næringslivet.

-Det går mye i bad, oppussing og serviceoppdrag av alle slag. Minirenseanlegg hos private har vi også hatt mange av, forteller Sørum, som legger til at nye eneboliger, prosjektering, tegning og VA er mot næring.

Store entreprenører
-Hva med offentlige prosjekter?

-Vi har ingen direkte offentlige prosjekter, men vi jobber ofte under store entreprenører på VA-siden. Vi hadde blant annet rør i grunnen på nye beredskapssenteret til Politiet.

Sørum VVS tilbyr komplett jobb med utgangspunktet i at alle jobber skal utføres med meget stor grad av kvalitetsbevissthet og at det skal være nøyaktighet i alle ledd. En slik strategi har vist seg å være klok.

Omsetning og resultat
-Vi satser bredt innen varme, sanitær, VA, tegning og prosjektering, understreker daglig leder.

Sørum VVS omsatte for 4 852 000 kroner i 2019 og overskuddet før skatt ble på 419 000 kroner. Regnskapet for2020 er ikke klart ennå, men omsetning og resultat blir omtrent på samme nivå. I år forventer, som nevnt, Andreas Sørum en ytterligste vekst i omsetning og resultat.

Medlem av VVS Eksperten
Daglig leder Andreas Sørum vurder nå å ansette en lærling i bedriften. Tidligere har ikke det vært noe aktuelt tema, men i år kan det hende at det blir plass til en lærling. Avgjørelsen vil bli tatt litt senere utover.

-Hvilke fordeler har du av å være en del av kjeden VVS Eksperten?

-Jeg har vært medlem av kjeden siden jeg startet. Jeg får hjelp til alt som en liten bedrift trenger og det gjelder ikke minst på kompetansesiden. Veldig fornøyd med oppfølging og alt annet, sier Andreas Sørum hos Sørum VVS.