Rørteft AS som holder til på Kjeller i Skedsmo kommune, har i dag 25 faste ansatte: Rørleggerbedriften har mye å gjøre om dagen, har per i dag, hele10-12 innleide rørleggere. 

Markus begynte hos oss for cirka tre år siden, og er med alle våre erfarne rørleggere på alle type prosjekter som vi har. Så han er blitt drillet på varme, sanitær og sprinkelanlegg, og tilbakemeldingene er veldig positive fra våre rørleggere på den jobben han gjør, sier Muri.
- Jeg pleier å si til våre lærlinger at det viktigste er å møte opp presis, og ta deg med deg matpakke, resten skal vi sørge for lære deg.

Muri forteller også at Markus er veldig god i sport og har flere svært gode resultater i snowboardkjøring, både i NM og internasjonalt.
- Det henger sammen, med den interessen han viser i sin jobb også. 

Rørentrepenørene Norge har intervjuet Markus Lie i forkant av NM, og han virker godt forbedredt. 

Hvordan forbereder du deg til NM?
- Jeg går gjennom restteorien på opplæringskontoret. Dette tror jeg skal gå bra – føler meg godt forberedt.

Føler du litt på sceneskrekken i forkant av NM?
- Ja, det blir spennende det. Er alltid litt nerver. Jeg har jo aldri lagt rør på ei scene før, så det blir noe nytt.

Hva er den største utfordringen?
- Starten og delebestillinga - etter det er det bare å komme i gang.

Hvorfor vil du bli rørlegger?
- Det ble bare plutselig valgt. Jeg var på utplassering i Rørteft AS, så fikk jeg tilbud om jobb, og da ble jeg rørlegger. Jeg trives!

Trives du som lærling?
Ja, det er veldig fint.

Hva har du vært borti på jobben?
- Det er veldig mye. Alt fra kjøleanlegg og varmeanlegg til radiator, rør-i-rør, sprinkler, og i det hele tatt det meste. Jeg liker best å drive med varmeanlegg og sprinkler. Hva planlegger du for fremtiden? Det blir iallfall å fortsette som rørlegger in starten, og så får vi se hva det blir til etterhvert.

Fritid?
- Klatring, kiting, toppturer, snowboard og dødsing (hoppe i mageplask fra timeter'n og innta "reka" rett før landing.) Sistnevnte er skummelt i starten, men nå er det bare gøy!

Tror du du har vinnersjanser?
- Jeg håper på det beste, men tror alle stiller ganske likt. Man må uansett alltid ha trua!