- Vi skal fortsette med den samme modellen som vi har gjort fram til nå; oppmøte til avtalt tid og avtalt pris! sier eier og daglig leder av Hansen`s Rørservice As, Olav Hansen. 

Vvsforum møter 53-åringen fra Stange i butikklokalet til rørleggerbedriften som ligger et langskudd unna Hamar sentrum. Rett utenfor suser biler og syklister forbi.

Under intervjuet kommer det kunder innom butikken.

- Oppdragene tok seg opp etter at vi flyttet inn i disse lokalene for tre år siden. Vi er synlige – men kundene velger oss fordi vi er solide, smiler Hansen. 

Tredje generasjon rørlegger

Servicebedriften Hansen`s Rørservice så dagens lys i 2013. I dag har bedriften fem faste ansatte, hvorav fire rørleggere – i tillegg tre lærlinger. Her jobber også sønnen Haakon (21), kona Anne og Olavs bror Thor (52), som har 36 års erfaring som rørlegger. 

Haakon er tredje generasjon rørlegger. Han er lærling – og skal ta svennebrev i løpet av høsten. Han skal fortsette å jobbe i familiebedriften.

- Planen var å bli elektriker, men så havnet jeg i stedet som lærling som kuldemontør, men det passet ikke meg. Da ringte jeg faren min, sier 21-åringen. 

- Jeg sa han har var hjertelig velkommen hit, men da måtte han være sikker og avslutte der han var på en skikkelig, kontrer Olav. 

- Hvordan er det å jobbe under faren sin?
- Det er ikke noe problem. Det er bare å gjøre det du får beskjed. Jeg trives veldig godt. Vi har en variert hverdag, og jeg liker å drive service, sier Haakon. 

Har tro på framtiden

I 2019 omsatte bedriften for 7,8 millioner kroner, året etter økte de omsetningen med 1 millioner kroner – før de i fjor satte ny rekord med 10,6 millioner kroner. 


Hansen`s Rørservice er et godt bevis på at god service og skikkelig håndverk lønner seg!

-  Tidligere holdt jeg til i Stange rett utenfor Hamar, og det har tatt tid til å komme seg inn på markedet. Det er tøff konkurranse i byen, men vi har fått det til. Vi lever av å tilby god service og skikkelig håndverk. Jeg har veldig stor tro på framtiden, sier Olav, som skryter av servicen de får på Heidenreichs avdeling på Hamar.