- Jeg er en type leder som ønsker å gjøre det bra. Og sier jeg noe så står jeg for det jeg har sagt. Jeg er veldig engasjert i jobben og faget, og har problemer med å skru av bryteren etter arbeidstid, sier Tina Karoline Hansen smilende til VVSforum.

Rørleggermester med mye erfaring

Faren Arne Amundsen styrte bedriften i 40 år før datteren Tina Karoline overtok 1. mai i fjor. Hun er ei driftig dame, og har bein i nesa. Av yrkeserfaring har hun jobbet sju år som utførende rørlegger, vært prosjektleder og avdelingsleder. I tillegg gjennomført teknisk fagskole. 

Nå er hun altså eier og daglig leder av Rør og Kjøkken As på Økern i Oslo. Bedriften lever av servicemarkedet. De er i dag ti ansatte hvorav tre rørleggermestere. 

Vvsforum.no møter Tina Karoline og tre av kollegaene under Rørkjøps todagers samling på Gardermoen første uken i mai. Under rørleggerkjedens generalforsamling ble 32-åringen valgt inn styret. Fra før sitter hun også i styret i Oslo Håndverks- og Industriforening. 


Saken fortsetter under bildet:
Rør & Kjøkken Lagbilde Rør og Kjøkken-1.jpg
Bilde: Tina Karoline Hansen hadde tatt med seg tre kollegaer til Rørkjøps to dagers samling på Gardermoen første uken i mai. Fra venstre: Bjørn Egil Refsdahl, Hans Petter Hansen, Tina Karoline Hansen og Steffan Njøten. Foto: Rune Midtskogen

Søker etter rørleggere

Hun er engasjert. Og tydelig:

- Jeg vil at de ansatte skal ha eierskap og yrkesstolthet til det de gjør - og skulle det bli reklamasjon, ønsker jeg det er noe hver enkelt må ta seg av. De ansatte må selv ta ansvar! Vi møter alle type kunder, men heldigvis er de fleste takknemlige for at vi er til og setter pris på jobben vi gjør. De krevende kundene gjør oss mer skjerpet. Vi skal være stolte håndverkere. 

- Tina Karoline har allerede vist at hun vet ha hun holder på med. Jeg er ikke det minste bekymret for henne, sier adm.dir. i Rørkjøp-kjeden, Frank Olsen. 
32-åringen er nå på jakt etter rørleggere. 

- Jeg ønsker å få inn to til rørleggere. I dag har vi en serviceleder og faglig leder som er ute og skrur. Det er ingen god løsning: De bør sitte inne for å ta seg av all oppfølging fra rørleggere og kunder. Jeg ønsker å skape en bedre struktur i bedriften, og har kommet fram til maks seks ansatte per utførende leder er ideelt, sier hun.