- Så har det vært en tøff prosess, fortsetter Bomann.

- FLOW Group sine styringsverktøy har vært til god nytte i oppstarten og løst flere av utfordringene som oppstår når man er ett nyetablert selskap. Det er mange elementer som skal på plass i oppstartsfasen til ett selskap og da er det veldig betryggende at vi har gode styringssystem på plass fra start. Nå er vi på riktig spor! Selskapet har fått noen utrolig dyktige medarbeidere med på laget og har organisert seg med en egen drift- og vedlikeholdsavdeling samt prosjektavdeling. 

- En av våre kjerneverdier er kompetanse og det er derfor viktig for oss å prioritere kompetansebygging av våre medarbeidere, det har vi hatt høyt fokus på nå i oppstarten. Både gjennom vårt eget kurs- og kompetansesenter; FLOW Akademiet og internt i FLOW VVS Kristiansand sammen med våre leverandører og samarbeidspartnere, forklarer Steffen. - Vi trener på FLOW-kulturen. Våre medarbeidere trives, deres engasjement og trivsel smitter og vi begeistrer kundene våre, sier Steffen videre. 

- Etter oppstarten har vi vært mye ute i det lokale markedet her i Kristiansand området. Vi merker stor forskjell i bedriftsmarkedet og det er en stor tendens at drift og vedlikehold av anlegg er i større fokus i forhold til tidligere. Dette har naturlig nok sin årsak i at energiprisene er høye, slik at bedriftene må tenke annerledes i forhold til energieffektivisering, ifølge Bomann.

Gjennom vårt totalteknisk samarbeid med FLOW Bredesen Elektro og FLOW Bredesen Klima, kan FLOW VVS Kristiansand nå tilby total tekniske pakker. - Vi kan levere nøkkel ferdige løsninger slik at kunden slipper flere ledd å forholde seg til. Dette merker vi at markedet etterspør mer og mer, sier Steffen.

Målet for 2022 er nådd 
Selskapet har fått etablert seg i Kristiansand og innehar nå full kompetanse innen sanitæranlegg, varmeanlegg og sprinkleranlegg. I tillegg til sertifisert personell på gassanlegg og varmepumper. 

En del av strategien i FLOW er at alle selskapene skal være ISO sertifiserte. Det nye seslakpet i Kristiansand er godt i gang med sertifiseringen av ISO 9001 og ISO 14001, noe som vil være på plass i løpet av 2023. 

Fremover er hovedsatsningsområdet på drift og vedlikehold av næringsbygg. I tillegg til at det arbeides med rehabilitering, leietakertilpasninger i næringsbygg, serviceavtaler, samt rammeavtaler for eiendomsbesittere og næringskunder. 

For prosjektmarkedet er hovedfokuset på næringsbygg, skoler og leilighetsbygg. – Her er vi allerede godt i gang. Vi har ett leilighetsprosjekt i Grimstad som vi jobber med, samtidig som vi er i gang med sprinkleranlegg i ett parkeringsanlegg, forteller Steffen Bomann.

-Vi må takke våre kunder for at de har tatt så godt imot oss i markedet. Det har vært en god mottakelse. Kort oppsummert vil jeg si at 2023 vil gi oss en god vekst her i Kristiansand, avslutter en fornøyd daglig leder.