”De siste 30 årene har BundeGruppen hatt en spennende reise. Vi har vært gjennom både opp- og nedturer, men i det store bildet har vi hatt en jevn, fin utvikling. Mye har endret seg underveis, men det som alltid har vært et viktig fundament er Bunde-kulturen. Det å dyrke denne kulturen blir minst like viktig de neste 20 årene. Det skal vi gjøre ved å etterleve verdigrunnlaget vårt, FOLK.”

Dette skriver BundeGruppen på sin hjemmeside. Samtidig presenterer de gruppens strategi mot 2020, en strategi som fanger både bransjen, selskapet og medarbeiderne.

Strategipunktene gjorde ITBaktuelt nysgjerrig. –Selvsagt stiller jeg til intervju, svarte BundeGruppens konsernsjef, Odd-Erik Bunde, umiddelbart da ITBaktuelt tok kontakt.

- Målene kan høres svært ambisiøse og kanskje umulige ut, men mange kjente visjonære mål har virket umulige før sin tid, og deretter blitt selvfølgeligheter etter at de er oppnådd, påpeker Odd-Erik Bunde innledningsvis.

ITBaktuelt ber ham gå nærmere inn på at BundeGruppen skal være med og lede innovasjon og utvikling.

-Vi lever i en bransje hvor det skjer for lite innovasjon. Bortsett fra produkter hvor det er en rivende utvikling. Vi er på samme sporet som for 20-30 år siden, sier han.

BundeGruppens strategi mot 2020:

-  Vi skal være med å lede innovasjon og utvikling.

- Vi skal halvere byggetiden innen 2020.

-  Vi skal ha null skader og null feil.

-  Vi skal ikke gå overtakelsesbefaringer i 2020
-  Vi skal være Norges beste arbeidsplass i 2020
-  Vi skal oppleves unike på å forstå og levere på kundens behov
-  Vi skal lede gjennom våre verdier FOLK
-  Vi skal ha solid økonomi
-  Vi skal endre folks syn på vår bransje