Det er daglig leder Arild Johansen, Asbjørn Norsveen AS i Brumunddal som sier dette til VVSforum. Han viser til at bare innenfor Ringsakers kommunegrenser er det rundt 33 000 innbyggere.

Han har utviklet markedsplan. Skal vi ha ett mål må vi også legge en plan på hvordan vi kommer dit. Med markedsplan følger det også et realistisk budsjett sier Arild Johansen som begynte som daglig leder hos Asbjørn Nordsveen AS 1. juni i år.

Han kom fra det tyske konsernet Festo AG.

-Mitt fokus er å være proaktiv ute i markedet, fastslår han.

-Alle bedrifter vi snakker om som er kunder eller potensielle kunder ligger innenfor Ringsaker, men oppdrag utenfor kommunegrensen satses det også på. Kompetansen og størrelsen på bedriften bidrar til at vi kan tilby tjenester til et vidt markedssegment sier Johansen.

-Industrimarkedet blir viktigere og viktigere. Dette fornyer seg stadig, og Ringsaker kommune har vært dyktig til å legge til rette for og satset på industri. En fordel er at det er store arealer å ta av her.

Det satses også stort innen bolig og leilighetsutvikling. Vi lever også i Norges største landbrukskommune og vi har ringsakerfjellet med Sjusjøen i spissen, så markedet er her legger han til.

Han nevner Rudshøgda og Nydal i Furnes som eksempel. Der skjer det en stor utvidelse, både ved den industrien som allerede er der, og mange nye kommer til på grunn av store eiendomsutvidelser.

Privatmarkedet gir mange forespørsler og befaringer. Bedriften har rørleggere bosatt spredt rundt i kommunen.

-Da har vi fagfolkene ofte nær prosjektene, og er dermed kostnadseffektive for kunden.


Av store prosjekter Asbjørn Nordsveen AS nå jobber med er både leiligheter og næringsbygg. En barnehage er under bygging i kommunen, og flere slike oppdrag binder opp mange rørleggere. Varmepumper og energibesparelse er viktige elementer som inngår i leveransene.

-Vi har også nettopp fått et kjempeanlegg med oppstart nå i høst og gå frem til sommeren 2015. Den største ordren bedriften har hatt noensinne. Men foreløpig kan vi ikke gå ut med navn, sier Johansen.

IKEA skal bygge i Furnes som også ligger innenfor Ringsaker kommune.

-Med et slikt kjøpesenter følger det mye konkurranse for Bademiljø-butikker?

-Vi er en faghandel, parerer Johansen. Når kunder kommer til oss er de på jakt etter fagkunnskap. Og det skal de få. Tross Ikea, vi satser på hele bredden i butikken. Her er det fult sortiment til markedet, alt fra A til Å, fastslår Arild Johansen.

-Kundene opplever nok en trygghet at vi er med i en kjede som Bademiljø, og at vi således har et bredt sortiment og kunnskap om varer og tjenester.

-I tillegg er det vi, og ikke Ikea, som vil betjene både næringsmarkedet og industrien, legger han til.

-Vi er og skal være en faghandel. Jeg tror heller at Ikea vil dra flere kunder til butikken, enn at vi mister noen og at det bidrar positivt for hele kommunen.

-Vi jobber i et marked med mye trøkk, og Asbjørn Nordsveen AS er både godt etablert navn og har et godt rykte, fastslår Arild Johansen.