- Men responsen var mer eller mindre totalt fraværende, og jeg må si at det forunderer meg litt at VVS-bransjen ikke er mer fremoverlent mot en aktiv byggebransje,  sier Haugland.

Saken aktualiseres i disse dager da Byggedagene 2015 nærmer seg for fullt, og en av VVP`s medlemsbedrifter, Geberit Norge har meldt seg på som utstiller. Arvid Aalen i Geberit uttalte til VVSforum tidligere denne uken at det er blant annet den tverrfaglige kunnskapen og påvirkningsmuligheten som gjør at de velger å være utstiller under Byggedagene.

Hadde en visjon
- Vår visjon er å plante VA/VVS i flere leire, og at våre stemmer blir hørt på de riktige og viktige møteplassene i byggebransjen. Byggedagene er en arena hvor man har vært flinke til å hente inn politikere og andre viktige aktører fra hele verdikjeden. Etter hvert har dette blitt en betydelig konferanse med mange deltagere og et stort nedslagsfelt. Derfor burde dette være en særdeles viktig arena for å fremme vårt budskap, poengterer Haugland.
- Jeg tok et initiativ til dette for fire år siden. Når vi henvendte oss til arrangørene av Byggedagene den gangen, lå den røde løperen ute. Vi ble ønsket varmt velkommen, og Tor Backe i tidligere NRL, nå Rørentreprenørene Norge var også foredragsholder under konferansen. Men VVS-bransjen var helt fraværende. Vi fikk kun med oss tre medlemmer, så jeg har resignert i forhold til å prøve å få til noe på kort sikt.

Haugland forteller at de også prøvde tilsvarende under Bygg Reis Deg for en del år siden, noe som heller ikke ble noen suksess.

VA/VVS-møteplassen
Nå håper lederen av VVP at bransjen ser nytteverdien av å kunne samles om arrangementet VA/VVS møteplass.
- Nå prøver vi å lage en egen arena i form av VA/VVS møteplass sammen med NRF og NRL. Målet er å få til en felles plattform hvor vi kan diskutere viktige bransjespørsmål i en større sammenheng og bredde. Vi i vannbransjen må høyere opp på banen for å komme i tettere dialog blant annet med landets topp politikere og embedsmenn. Det er blant annet vi som sitter med løsningen til mange av de store utfordringene knyttet til miljø- og klimaspørsmål.

Haugland synes det er positivt at Geberit Norge ønsker å delta på Byggedagene.
- Meget positivt at de ønsker å delta som utstiller i egen regi. Det er ingen tvil om at dette er riktig arena. Vi ønsker jo at våre stemmer skal bli hørt, og når en solid leverandør som Geberit velger å stille ut, er det svært positivt for oss som bransje. Skulle bare ønske at flere tenkte like offensivt, og ser nytteverdien av å satse. Dette handler om å spre kunnskap og kompetanse om våre produkter og løsninger.