Helge Ranheim har en lang og omfattende karriere bak seg i rørfaget, og leder i dag en sunn og god rørleggervirksomhet i Østlandske VVS med over 20 ansatte og en omsetning på rundt 40 millioner. 

Under sitt innlegg på Bygg Reis Deg delte han noen av sine erfaringer og suksesskriterier, og var klar på at seriøsitet er et begrep som både er og vil bli svært viktig for rørbransjen fremover.

 Hardt arbeid og godt håndverk
– Det er gutta som gjør jobben. De er både selgere og markedsførere for bedriften. Vi er helt avhengige av å ha gode håndverkere. Østlandske VVS har også stort fokus på kursing og videreutvikling og er klare på at håndverksmessig utførelse må ligge i førersetet, poengterte Ranheim om bedriftens suksessoppskrift.

Østlandske VVS' daglige leder jobber kontinuerlig for å få til et lærende miljø i sin bedrift og understreker at hardt arbeid i fra morgen til kveld, det kommer dere ikke unna.

Ranheim trakk også frem at man må slutte å snakke ned næringen og se alle problemene. Det er et hav av muligheter. For det første må vi ta ungdommen på alvor, de er vår fremtid .
- Vår bedrift har fem lærlinger av 20 ansatte og det er vi stolte av. Min oppfordring er at bedriftene må ta inn lærlinger og sikre tett oppfølging i læreperioden.  

Han understreket at bransjen selv må ta samfunnsansvar, og ikke bare klage på politikere og det offentlige. Det er til slutt næringens ansvar at yrkesfag får fortjent status.

– Det er ikke gitt at man har x antall polakker å støtte seg på fremover. Skal det bli bærekraftig, så må vi inn med norsk ungdom som tar fagbrev og går den veien. Det er også viktig at vi som ledere er med på å påvirke gjennom bransjeforeninger og knytter kontakter mellom de unge og de mer erfarne, fortalte Ranheim under under håndverk- og entreprenørdagen på Bygg Reis Deg.

Kilde: rornorge.no