Pumpefirmaet WM-teknikk ble startet av Niels Width og Morten Merli i 2010 og hadde allerede i 2011 en omsetning på 12 millioner kroner. I 2012 var det 16 millioner, og i år blir det ytterligere betydelig vekst, forteller salgssjef Pontus Lingetoft til VVS-forum.

– Viktig for denne gode starten har vært at Morten og Niels er erfarne bransjefolk, og at våre tyske KSB-pumper er på høyde med hva som helst fortsetter Lingetoft. – Vi arbeider hardt med oppfølging og sørger for at rørleggeren får den hjelpen han trenger både innen salg,service og oppfølging. Dagens byggeprosess er ofte veldig komplisert, med mange faggrupper og aktører som skal levere sammen, og vi gjør hva vi kan for å gjøre rørleggerens hverdag enklere i en tid da alt skal dokumenteres.

– Hva er det kundene først og fremst er opptatt av, Lingetoft?
– Pris, leveringspålitelighet, driftssikkerhet og servic, som vi kan hjelpe dem med når anleggene skal startes opp, samt bistand under prosjektets gang. På pumpesiden er det i dag flere aktører i en pumpeinstallasjon, hvor det fort kan bli misforståelser og grensesnittet mellom aktørene er uklart. Dette vil WM Teknikk hjelpe til og har alltid med igangkjøring i tilbudet, for å kvalitetsikre at installasjonen er 100%.

Energiøkonomisering er veldig i skuddet hvor kunden har fokus på energieffektivisering da man ønsker å ha best mulig energidokumentasjon på bygget, få ned driftskostnader, samt å få et bedre balansert system. EU legger også vekt på at alle pumper av typen våtløpere nå skal leveres som frekvensstyrte. Nylig hjalp vi en kunde med en 3 kW pumpe uten frekvensomformer. Hvor vi med små investeringer og tilpasninger av anlegget, kunne gjøre om dette til mengderegulert anlegg med ekstern frekvensomformer. På et gunstig tidspunkt ba vi kunden om å sjekke effekten som pumpa trakk, og det var bare 240 watt. Det betyr at kunden sparer mye penger og får igjen investeringen sin etter kort tid.

Større pumper med innebygget frekvensomformer har mange fordeler, men i noen sammenhenger er det tryggere med ekstern omformer. Hvis en integrert omformer ryker i for eksempel et datarom, nytter det ikke med leveringstider på ny integrert frekvensstyrt motor fra fabrikken, da må ting løses lokalt og fort. WM Teknikk AS leverer begge løsningene.

Salgssjef Pontus Lingetoft ser et stort potensial i ettermarkedet, som han mener vil utgjøre en større del av omsetningen for de fleste store entreprenører og rørleggere, og fremhever at WM-teknikk aldri går utenom rørleggeren.

– Når det gjelder ettermarkedet ligger rørleggeren 25 år etter andre aktører generelt. De bedriftene som også arbeider med ventilasjon, ser at de tjener penger på filterskifte etc. som gir en god omsetning på ettermarkedet og med serviceavtaler. Slike inntekter kan rørleggeren også få på rørsiden og WM Teknikk AS er behjelpelige med dette. Det ligger et enormt marked for fornyelse og vedlikehold i eksisterende anlegg. Vi hører av og til rørleggere si at ”Jeg skulle ønske jeg visste mer om pumper”. Det hjelper vi ham med.

WM-teknikk representerer KSB på rørleggermarkedet, mens KSB Norge AS, som er et datterselskap av KSB Aktiengesellschaft i Frankenthal i Tyskland, arbeider mot industrien, oljebransjen og gruvedrift. KSB ble først representert i Norge i 1945 gjennom selskapet KSB Lindflaten. Som var det første pumpefirmaet i Norge. KSB har ca.16 000 ansatte på verdensbasis. KSB er deleier i WM-teknikk

WM-teknikk er for tiden i forhandlinger med en betydelig leverandør innen sprinkler, der de ikke skal selge rør, bare tekniske produkter og komponenter. De har også tatt opp luftutskillere i sin strategi på å bli en betydelig teknisk leverandør.

Forrige gang vi skrev om WM-teknikk hadde firmaet fire ansatte, nå er det ni i den daglige driften, med ytterligere noen til som hjelper til på markedsiden, IT etc ved behov.