- I dag har vi rundt 40 prosent av vår omsetning innen elektro via e-handel. Det sier litt om hvordan elektrikerne ser på dette med e-handel, og hvilke fordeler det gir i forhold til effektivitet og tidsbesparelser. Vi hadde en mye raskere vekst innen dette fagfeltet når vi lanserte e-handel konseptet, poengterer Espeseth.
- Men det gir oss klokketro på at vi kommer til å lykkes innenfor VVS også, men det vil ta litt tid og få opparbeidet oss en god markedsposisjon.  Vi merker jo at VVS-bransjen er en smule mer konservativ en EL, og markedet er ekstremt polariserende med to store aktører på grossist siden som selvfølgelig gir oss utfordringer.

- Onninen får flere og flere kunder innen VVS. Det som er gledelig å registrere er at de store kundene vi har på elektro som for eksempel YIT og Bravida, ser nytteverdien av å kunne handle VVS produktene på samme effektive måte hos samme grossist. Den trenden vil bare forsterkes,  påpeker sjefen for Onninen i Norge.

Markedet svinger mer
Under pressekonferansen i forkant av selve festen og omvisningen, fortalte Espeseth videre at de nå merker litt svingninger i omsetningen fra måned til måned i forhold til tidligere hvor det har vært full trøkk lenge.
- Vi er påvirket av boligbyggingen og av hvilke typer boliger det bygges i Norge. Det bestemmer hva slags type monteringsmateriell som brukes, og slår således ut på vårt salg i den ene eller andre retningen. Men det investeres fortsatt bra, så jeg er på ingen måte bekymret.

Logistikken
Espeseth mener bestemt at deres e-handel konsept er fremtiden.
- Vi har anerkjente produkter som produseres stort sett i Europa. Det handler om levere varer av god kvalitet på en effektiv måte. Våre kunder er også opptatt av effektivitet og lønnsomhet, derfor er innkjøpsrutinene særdeles viktig. Onninen har en rolle både bakover og fremover i verdikjeden. Vår logistikk løsning med et topp moderne sentrallager med automatiserte plukk funksjoner, samt et utrolig godt utbygd leveringssystem over hele Norge, gir oss stor tro på fremtiden, sier en stolt Espeseth, som kunne feire 100 års jubilet med et flott arrangement med foredrag og mange fornøyde kunder og leverandører på plass under selve dagen på Skedsmokorset sist uke.