- Mitt håp er at dette kan bli en årlig tradisjon fremover. Vi startet dette i fjor og målet er å skape en møteplass for VA/VVS – bransjen, hvor vi kan belyse og drøfte aktuelle temaer i bransjen, og at det kan bidra til at vi stadig utvikler oss. Målet er å skape en bedre verdikjede, sier Bjarne Haugland.

Oppslutningen under fjorårets arrangement var bra, og nettopp derfor satser man på at VA/VVS møteplass kan bli en årlig samlingsplass hvor alle aktører i verdikjeden deltar.

Under årets samling har arrangørene trukket frem BIM som et viktig tema, og Haugland mener at her er det mye å hente for VA/VVS-bransjen.
- Man kan trygt si at vår bransje ikke er helt oppdatert på BIM. Derfor er det viktig å få frem hva dette betyr for å kunne tilfredsstille kravene til våre kunder i bygge- og anleggsbransjen, og ikke minst skjønne betydningen av å følge med på utviklingen. Det henger sammen med flere forhold, og fra leverandørenes side, er det spesielt viktig å være tilsuttet varedatabaser som kommuniserer med BIM-verktøyene, påpeker Haugland

Arrangørene har fått Thomas Olsen fra Comfort Karmøy AS til å holde et times langt foredrag om BIM. Haugland sier de har invitert en fremadstormende ung herre fra Karmøy som nettopp har avsluttet sitt BIM tekniker studie ved fagskolen i Oslo.
- Thomas Olsen ser at nytteverdien av denne type kunnskap kommer til stor anvendelse i deres egen rørleggerbedrift på Karmøy. Han viser et stort engasjement og vil fortelle oss mer om muligheter og hva dette betyr for å bygge kunnskap og kompetanse om BIM i VVS/VA-bransjen.

Saken fortsetter under bildet:

Thomas Olsen skal under VA/VVS møteplass den 23.september holde et times foredrag om BIM i VA / VVS bransjen. 

- Vårt mål er å slippe til yngre krefter i bransjen, og dette gjenspeiler nettopp det. Det er en utstrakt hånd på at vi selv ønsker å bli bedre i egne rekker, sier Haugland.

Programmet ellers under årets VA/VVS møteplass vil blant annet dreie seg om de åtte bud som setter fokus på etikk og god samhandling, salgs og leveringsbetingelser, næringspolitiske spørsmål i byggebransjen, og effektive byggeprosjekter og effektiv utnyttelse av rørleggeren. Siste nytt fra NRF databasen vil også bli synliggjort i løpet av konferansen.

VA/VVS møteplass arrangeres den 23.-24 september på Voksenåsen kultur og konferansehotel i Oslo.