Bjarne er utdannet rørlegger og jobbet 10 år i faget før han startet i Brødrene Dahl. Her gikk han gradene fra selger til salgssjef og videre til produktsjef og KAM, og fikk totalt 19 år i selskapet. Deretter ble det 11 år som produktsjef og innkjøpssjef hos Bademiljø og tilsvarende stilling hos VVS Norge siden 2018. Nå er det altså VVS Eksperten som skal nyte godt av kompetansen og det store nettverket han har opparbeidet seg gjennom mange år.

- Det har aldri vært aktuelt å bytte fra VVS-bransjen, da jeg alltid har trivdes godt med alle menneskene jeg har møtt - det være seg kolleger, kunder, kjedemedlemmer eller samarbeidspartnere. Når du sitter i forhandlingsposisjon, er det klart det kan gå ei kule varmt noen ganger, men etterpå er likevel tonen god ved at man respekterer hverandres roller.

Gleder seg til å jobbe med gode kjedekonsepter
- For det første var det greit med nye utfordringer etter såpass mange år i Bademiljø og VVS Norge. VVS Eksperten har et lite og effektivt kjedekontor, hvor alle jobber tett på medlemmene og bidrar på mange ulike områder. I tillegg er det en kjede i god fart hvor medlemmene trives. Her har alle en stor frihet, men nyter samtidig godt av fellesskapets styrker gjennom gode priser, nyttige verktøy og fellesfunksjoner.

- Med konseptene VA Eksperten og Rørlegger på hjul i tillegg, har jeg stor tro på en fortsatt vekst i årene som kommer. Og nettopp å forhandle fram gode priser og avtaler på vegne av medlemmene, blir litt av min rolle sammen med Olav. Det gleder jeg meg veldig til å ta fatt på.  

- Dessuten kjenner jeg Kai godt fra før, og jeg har også jobbet en tid sammen med markedssjef Birgitte (Tunheim). Så dette er jeg helt sikker på vil bli veldig bra!

Vil styrke teamet
Det tror også VVS Ekspertens daglige leder Kai Johnsen, som ikke er i tvil om at Barlaug vil styrke både teamet på kjedekontoret og medlemmene ytterligere.

- Bjarne kjenner bransjen fra alle sider og vil bli en god tilvekst for oss, sier han til VVSforum.
- Nå er vi et sterkt team med masse kompetanse på huset og kjedekontoret, og det skal vi gjøre alt vi kan for at kommer alle våre medlemsbedrifter til gode. Vi opplever en meget hyggelig utvikling, og gleder oss veldig til å bistå våre medlemmer med det de har behov for fremover.

Inklusiv VA Eksperten og Rørlegger på hjul, har kjeden nå nær 560 medlemsbedrifter i porteføljen. I 2022 har den en ambisjon om å omsette for over 5 milliarder kroner, og har budsjettert med et varekjøp på 1.5 milliarder.