Mads Mysen Sintef Byggforsk, trakk frem GK`s kompetanse som et stort fortrinn, og sa at de gjennom Miljøhuset GK har bevist hvilken ingeniørkompetanse de besitter.
- Jeg kjenner GK først og fremst gjennom flere forskningsprosjekter. Det begynte i 1998 med SFP, så kom Utviklingen av en ventilasjonsnorm, Rene og tørre luftinntak, LavEnergiSykehus, Reduceventilation, Upgrade Solutions og nå ForKlima - alle med GK som aktiv partner, var åpningssekvensen i Mysens tale til 50 åringen.

Mysen sa at i hans tid har GK gått fra å være en traust, og kanskje litt grå 30-åring, kjent for å vokse jevnt og trutt med små resultatmarginer.  Til å bli en av de spenstigste frontløperne i vår bransje. Og fra tetposisjon drar dere opp tempoet i entreprenørfeltet og dere viser rådgiverkorpset at det både er mulig og riktig å tenke nytt. Dere har aldri sett bedre ut enn nå som 50 åring.

Mysen poengterte at Byggforsk er helt avhengige av at aktører som GK, som  tar et ansvar for forskning.
- Dere har vært et unntak i vår bransje. Det er lett å forstå de som velger økt profitt fremfor usikker investering i ny kunnskap, men hva skjer hvis alle bare prioriterer neste bunnlinje? Dagens løsninger baserer seg i stor grad på kunnskap fra Forskning. Mange her husker hvor lite hensyn vi tok til systemtrykkfall, og viftevirkningsgrad før vi fikk SFP. Eller hvor ukritisk vi valgte batterigjenvinnere og ventilasjonsanlegg med konstante luftmengder før vi fikk energirammekravene. Jeg var fersk sivilingeniør i 89 og jeg vil påstå at utviklingen sto tilnærmet stille frem til rundt 2000, da skjøt den fart. Hvorfor skjedde det? Bakteppe var et globalt behov for å redusere klimagassutslipp. Vi fikk EUs bygningsenergidirektiv. Byggherrer stilte SFP-krav og med TEK07 kom energirammekravene.

Mysen berømmet også GK for at de var våkne i timen og grep muligheten til når det først skjøt fart.  Denne utviklingen endret markedet og skapte muligheter for de aktørene som lå i forkant.

På ventilasjonsområdet satset dere på systemer og produkter som lå et hestehode foran konkurrentene. Jeg tenker spesielt på Aktive tilluftsventiler og Lindinvent. Innen oppvarming tenkte dere radikalt nytt fordi dere så at bedre isolasjonstandard åpnet for enklere løsninger.

Dere var så trygge på egen ingeniørkompetanse og egne løsninger, at dere tok det helt ut og realiserte Miljøhuset GK – som eget hovedkontor, og utstillingsvindu for hva dere kan.

Miljøhuset GK kom samtidig som en rekke innovative energigjerrige bygg, men dere vant på alle de tre viktige områdene: – energi – funksjon og økonomi
• Miljøhuset GK tronet lenge på toppen som Norges mest energieffektive kontorbygg.
• Miljøhuset GK fungerte fra start med god klimastyring og lav energibruk
• Og mens de andre prosjektene var av typen One-Of-Kind for å se hva som er teknisk mulig. Lagde dere et kommersielt tilgjengelig konsept som kan gjentas og realiseres innenfor normale kostnadsrammer. I tillegg har dere vist at slik energistandard er lønnsomt.

Hele talen fra Mads Mysen kan leses her
[doc:43:pdf:Tale til GK - 50 år  Mads Mysen]