- Som teknisk entreprenør ser vi veldig positivt på at det rettes et større fokus på tekniske anlegg, sier Jens Petter Burud i Caverion til www.vvsforum.no
Jens Petter Burud legger til at det er flott at det nevnes spesifikt at inneklimaet skal ivaretas, for energitiltak skal ikke gå på bekostning av energi.

Riktig utvikling
- Det er en korrekt utvikling at det ikke bare rettes søkelys mot selve bygningskroppen, men at har kommet en erkjennelse at kravene til tekniske anlegg er viktig, sier han.

- Fornøyd med at beregningspunktet endres til levert energi?
- Det er fint, for dette vil virke som et intensiv for mer effektive tekniske installasjoner som vil kunne konkurrere med bygningsmessige tiltak. Det blir viktigere og viktigere med mer effektive ventilasjonsanlegg og syring av belysning og ventilasjon.

Mer kritisk
Caverions direktør for teknologi og utvikling, Jens Petter Burud er av en formening at man bør se nærmere på forslaget om å videre dette med å preferere fjernvarme.

- Akkurat dette bør vurderes langt mer kritiske, mener han.

- Det antydes også korreksjonsfaktorer for ulike typer av energivare. Det viktige her må være å fokusere på levering av bygg med lavt energibehov og effektive anlegg, sier Burud.