- Det  kan ikke være sånn at de mest energieffektive bygningene, som også mottar fornybar fjernvarme, ikke får energimerke A så lenge de varmes opp med energi utenfor. Regjeringen vil -  i følge Lien, bruke tid på å se hvordan disse byggene også kan  få beste karakter. - Vi må ikke ekskludere bygg som leverer fjernvarme, sa han.

En av de viktigste oppgavene for OED er å sikre energiforsyningen i hele landet. - I det bildet må også utenlandskabler ses.  Samtidig bør vi bruke vannkraften vår til å fase ut kullkraft i Europa og til å eksportere aluminium for eksesmpel.  Både det å eksportere vannkraft for å erstatte kull i Europa, og å eksportere norske industriprodukter, er bra for klimaet.

Hvis vi gjør disse to tingene, er det deres rolle å sikre at folk ikke sitter hjemme og fryser. Det er ikke en del av regjeringens politikk å anbefale brukerne å kle på seg en ekstra ullgenser. Vi ønsker å forsikre folk om at vi kan gi nok varme til alle.

Vi håper sammen med dere  å legge til rette for at mer av varmen i husene til folk, kommer fra fjernvarme. Og med det bør budskapet være gitt, sa statsråd Tord Lien.

Kilde:norskfjernvarme.no