SAE Vind har fått konsesjon for vindparkene Storheia (220 MW) og Kvenndalsfjellet (120 MW) i kommunene Åfjord og Bjugn på Fosen, og for vindparkene Svarthammaren (150 MW) og Geitfjellet (170 MW) i Snillfjord kommune.

I tillegg ble det gitt endelig konsesjon til nettilknytningen som gjør det mulig å realisere vindparken Hitra 2 (75 MW). Vindparken fikk endelig konsesjon i fjor.

- Vi er strålende fornøyd med å få konsesjon til disse prosjektene som SAE Vind har utviklet nært samarbeid med kommunene og over svært lang tid, sier Anders Gaudestad, adm. direktør i SAE Vind.

Olje- og energidepartementet ga samtidig konsesjon til en rekke andre vindparker og kraftlinjer i Midt-Norge. Vindparkene og kraftlinjene i området er gjensidig avhengige av hverandre for å kunne realiseres.

- Situasjonen er kompleks og tiden er knapp, men vi skal gjøre det vi kan for å bidra til en koordinert framdrift og et felles løft. Så fort vi har satt oss grundig inn i konsesjonsbetingelsene vil vi gå i dialog med øvrige aktører og myndigheter, sier Gaudestad.

Dersom de omfattende planene gjennomføres vil de bidra til å realisere Norges mål om utbygging av mer fornybar energi, og kraftflyten mellom nord og sør vil styrkes. Midt-Norge blir tyngdepunkt for norsk vindkraft og får økt forsyningssikkerhet.

- Dette er en historisk dag for norsk vindkraftproduksjon, og vil utgjøre en betydelig del av Norges fornybarsatsing. Jeg mener en slik konsentrert utbygging er viktig for å samle inngrepene fremfor en spredt utbygging, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe i forbindelse med konsesjonen.

SAE Vind (Statkraft Agder Energi Vind DA) er et selskap eid av Statkraft og Agder Energi og skal utvikle, bygge og drifte landbasert vindkraft i Norge. SAE Vind skal være den ledende aktøren innenfor landbasert vindkraft i Norge. Selskapet skal utvikle, bygge og drifte landbasert vindkraft i Norge. Ambisjonen for selskapet er å ha 30-40 prosent av de beste prosjektene i Norge innen 2020.