Anthony George har nettopp begynt hos Østlandske VVS, og har ambisjoner om utdanne seg videre ved siden av jobben. Han har allerede fått plass på KEM-linjen ved Fagskolen ved Gjøvik.
- Jeg har alltid drømt om å bli rørlegger, og har fått drømmejobben. Faget gir masse utfordringer, og det å være med å utforme tekniske anlegg og rom, synes jeg er kjempespennende.  Nå har jeg også beviset på at jeg kan kalle med rørlegger, sier en stolt George til VVSforum rett etter overrekkelsen.

Stian Sitje som til daglig jobber hos Bergersens VVS var også en stolt mann. Sitje forteller at han ble rørlegger litt ved en tilfeldighet.
- Jeg har ingen i familien som er i faget, men jeg synes faget virket spennende når jeg begynte på videregående. Derfor ble det rørfaget. Jeg liker å jobbe med service og jobber mye med leilighetsbygg i Oslo, sier Sitje.

Opplæringsansvarlig for Rørleggerfagets Opplæringskontor, Oslo & Omegn.
Skal bidra til å heve statusen
Det var 16 rørleggere som mottok svennebrevet i Oslo sist uke. Overrekkelsen fant sted under en høytidlig seremoni i Oslo rådhus, hvor Oslo Rørleggerlaugs viseoldermann, Roy Bergersen stod for utdelingen av svennebrevene.

Totalt er det 32 rørleggerlærlinger som har avlagt svenneprøven i løpet av første halvår i 2016 i Oslo, men det var kun halvparten av rørleggerne som møtte under utdelingen. 

Fag- og svennebrevutdelingen i regi av Oslo håndverks- og industriforening skal være med på å heve statusen for håndverksfagene.

- I dette kullet har vi hatt mange flinke og dyktige kandidater som har prestert bra på svenneprøven. Generelt har strykprosenten også godt ned, så vi er veldig fornøyd med utviklingen blant kandidatene. Det som er litt trist, er at ikke flere av de som har tatt svennebrevet møter opp på denne høytidelige utdelingen i Rådhuset. Men i år var det faktisk flere en det har vært på mange år, det er positivt, sier Helge Andersen, opplæringsansvarlig for Rørleggerfagets Opplæringskontor, Oslo & Omegn.

Kandidatene har i løpet av vinteren avlagt prøven under oppfølging av representanter fra prøvenemda i prøvelaboratoriet på Kuben yrkesarena i Oslo.

Følgende rørleggere var tilstede i rådhuset sist torsdag:

Alexander Syrrist Andersen
Magnus Måna Arnesen
Johann Charles Damy
Raphael Dupire
Anthony George
Mats Tobias Hannestad
Geir Innseth Iversen
Fredrik Ødemark Jakobsen
Lasse Johannesen
Karl Magnus Johansson
Stian Vange Sitje
Markus Skjelbred
Christian Folstad Speranza
Steven Guy Philippe Isabel Van Den Steen
Simen Irgens Stridal
Runar Åsgård

Disse rørleggerne har også tatt svennebrevet i første halvår 2016:
Ahmed Bilawal Usman
Comak Ilker
Dresha Atdhe
El-Door Mahmoud Hassan
Hurley Matthew Sebastian
Jahr Jørgen
Kirkestuen Tomas
Lie Jørgen Johan Nordahl
Liverud Tom Kristian
Rydståle Erik David Lennart
Skaug Lasse
Svendsen Tobias Oliver Sormerud
Sørby Øystein
Vreim Emil
Wang Marius Netlebladt
Zlioba Ignas