I løpet av to måneder tidligere i år oppdaterte selskapet over 5.000 produkter i bransjens egen produktdatabase. Dette gir positive effekter for GPA på flere måter.

Optimalt informasjonsnivå
- Etter et møte med NRF bestemte vi oss for å komme opp på et optimalt informasjonsnivå, det vil si at de produkter vi har i NRF Databasen skal være oppdaterte og av høy kvalitet både når det gjelder bilder, innhold og nytteverdi for våre kunder. Vi fikk god rådgivning fra NRF og løste oppgaven på 2 måneder. Nå høster vi fruktene av innsatsen, forklarer Søfteland. Selskapet maktet både å komplettere og oppdatere eksisterende produkter samt å legge inn flere tusen nye produkter med korrekt informasjon, et imponerende stykke arbeid på rekordtid.

Effektivisering
- Vi opplever færre tidkrevende manuelle henvendelser etter oppdateringene. Vi ser helt klart at både grossistene og andre bruker og henter ut vår informasjon i NRF-databasen mye mer aktivt enn tidligere, forteller Søfteland.

- Digitalisering blir stadig viktigere og et krav for å oppnå suksess. Graden av digitalisering gjenspeiles ofte i de resultater man oppnår, sier Søfteland.

- Vi er i kontinuerlig dialog med leverandørene i VA og VVS-bransjen for stadig å forbedre kvaliteten og brukervennligheten til NRF Databasen. I denne prosessen møtte vi en svært imøtekommende og profesjonell holdning hos GPA Flowsystem AS, forteller daglig leder Terje Røising i Norske Rørgrossisters Forening.

En av bransjens beste
- Ved å allokere ressurser løste de en stor oppgave svært godt. De er et fremragende eksempel på hvordan man kan bli en av bransjens beste på kort tid, understreker Røising.

- Vi får stadig færre henvendelser fra kunder som ber om for eksempel faktainformasjon og FDV-dokumentasjon. Salget øker, aktiviteten på våre produkter i NRF Databasen bidrar selvfølgelig positivt i så måte, forklarer Søfteland.

Eksempel til etterfølgelse
Røising forteller med glede om hvordan GPA Flowsystem AS på kort tid klarte å få hele den relevante produktbredden til selskapet på plass i NRF Databasen. Med over 5.000 av sine produkter på plass i NRF Databasen kan GPA Flowsystem AS betegnes som en av de store aktørene.

- GPA Flowsystem AS har gjort en kjempejobb med å oppdatere sitt innhold i NRF Databasen, forteller Røising.

- De er helt klart et eksempel til etterfølgelse. De har vist til fulle at det er håndterbart å komplettere informasjon og dokumentasjon på kort tid, selv om det gjelder mange produkter.