- Dette har vi i GK etterlyst lenge. Vi er tilhengere av energimerkeordningen, men har lenge vært kritiske til håndhevingen av ordningen. Det har rett og slett ikke gitt konsekvenser å ikke følge forskriften, sier Lysfjord. 
- Nå har heldigvis NVE tatt grep og bøtelagt åtte eiere av yrkesbygg som manglet energiattest eller energivurdering av sine klimaanlegg. Bøtene kommer som et resultat av kontroll av over 90 yrkesbygg hvor det ble funnet mangler ved 66 prosent av byggene.

Les også: Manglende energimerking av klimanlegg ga energibot

GK og Lysfjord applauderer tiltaket, men mener det fortsatt er en lang vei å gå. Det er på tide at oppfølging av energimerkeordningen prioriteres og at «lovbryterne» straffes.
- Potensialet for energieffektivisering i eksisterende næringsbygg er svært stor, men det setter strenge krav til optimal drift og kompetanse.

- I GK hjelper vi våre kunder med å oppnå sine energiambisjoner. Først gjennom smarte løsninger i byggefasen, men også etter at bygget er overlevert gjennom serviceavtaler, sier Lysfjord på GK`s hjemmesider.