24 åringen jobber for tiden med rehabiliteringen av Forsvarets bygninger ved Akershus festning i Oslo, og trives veldig godt i en svært hektisk hverdag.

- Det blir mye sprinkelarbeid og installasjoner nede i det tekniske rommet. Vi er også i gang med å få på plass en del radiatorer. Bygningene skal være ferdig innen jul, så det er bare å stå på, sier en engasjert Sjo til Oras eget kundemagasin.

Valgte rørleggerfaget fremfor tømreryrket
Marius Sjo gikk yrkesfaglig på videregående og startet først som tømrerlærling. Men etter en stund fant han ut at rørleggerfaget var mer givende.
-
- Så hvorfor rørleggerfaget?
- Jeg visste at jeg ville bli håndverker, men etter en periode i tømreryrket fant jeg fort ut at dette ikke var noe for meg. Jeg fikk vite at rørleggeryrket ga bedre økonomiske forutsetninger. Dessuten virket det som et mer variert yrke.  Jeg har også noen kompiser som er rørleggere. Disse gutta fortalte mye positivt om yrket, noe som gjorde valget enklere.

- Du angrer ikke på valget?
- Nei, overhodet ikke. Det er mye spennende og interessant å være med på. Jeg liker også å bruke hodet og finne ut av ting som ikke ser så enkelt ut i starten.

- Noen store utfordringer?
- Det er mye som skal på plass nede i det tekniske rommet. Å jobbe med flytende gasser er krevende, dessuten må man av og til se etter gode løsninger. Det er ikke alltid kartet stemmer med terrenget – arkitekttegningene kan faktisk være litt misvisende til tider, sier den unge lærlingen.

Setter seg delmål
Marius virker som en svært fornuftig kar som tar jobben og arbeidsoppgavene veldig seriøst. Han besto også den teoretiske delen av lærlingutdannelsen med glans, og er etter planen ferdig i august 2014.

- Hvor går veien videre?
- Etter svenneprøven håper jeg å kunne søke på teknisk fagskole, samtidig som jeg har fast jobb i Oras. Jeg trives veldig godt sammen med de tre andre kollegaene her på byggeplassen, og ser frem i mot en karriere i selskapet. Oras har gode pensjons- og forsikringsordninger, og er etter min mening en flott bedrift å jobbe i, sier Marius Sjo avslutningsvis til Oras eget kundemagasin.