. Lunde sa blant annet:Lunde:

- Jeg tror det vil bli bruk for rørleggerne i stort omfang fremover. For det første er jeg sikker på at det kommer et ROT-fradrag etter svensk modell i dette eller neste statsbudsjett. Det vil gagne bransjen. For det andre så vet vi dagens unge er mer opptatt av teknologi enn å skru. Mange av de unge har ti tommeltotter. Det blir mindre hjemmefiksere og mer arbeid på rørleggeren, så rekruttering er viktig og helt avgjørende.

Samtidig påpekte Roger Lunde, at bransjen har andre utfordringer. Lunde ønsker at det må bli mer kuult å bli rørlegger.

Rørleggersprekken
- Rørleggersprekken-stemplet må bort og deg må også kalenderne med de halvnakne damene. Faget må få mer status, for jobben som rørlegger er spennende og mangesidig. Det må kommuniseres ut til de unge.
Samtidig fikk BD-direktøren på pukkelen for at grossistprisene var for høye. Flere ga uttrykk for at de mest kjente varene var for kostbare. Det var ikke Roger Lunde enig i naturligvis.

- Det er kostbart å drive med logistikk og transport, slik vi gjør. Det er ressurskrevende og mye å holde styr på, sa Lunde.
Det vil bli importert og montert ca. 12 000 prefabrikkerte bad i Norge i år. Trenden er økende, og flere i bransjen slår til lyd for at VVS-bransjen må involvere seg å tilby både slike bad og konvensjonelle bad.

Opp til hver enkelt
- Det er ingen oppgave for NRL å mene så mye om akkurat dette. Det blir opp til hvert enkelt firma å bestemme, men det er kanskje smart for noen, mente styreformannen i NRL, Stein Ove Bjelland.

Bransjeanalysen som ble lagt frem på møtet viste at VVS-bransjen har sitt å stri med fremover. Flere minnet alle tilstedeværende om at de samme temaene ble drøftet for to år siden, men at svært lite var gjort i mellomtiden.

Tøffere konkurranse
- Møteplasser som dette er relevant og vel og bra, men vi trenger handling og ikke bare prat, var det en som mente.

Den svært så aktive BD-direktør, Roger Lunde heiste også opp en annen varselfane da han sa:

- Den tradisjonelle rørleggerbransjen bør kanskje frykte aller mest slike som IKEA og MegaFlis. IKEA tilbyr nå rørleggertjenester på nett og tenk den dagen
MegaFlis oppretter egen rørleggeravdelingen i tillegg til å selge produktene. Det kan bli tøff konkurranse for noen og enhver.