I forrige uke skrev VVSforum.no om den nye rapporten fra SINTEF Byggforsk; Vannskadesikker montering av vannrør i næringsbygninger. Denne gir en del ledetråder til bransjen, med utgangspunkt i skadestatistikken for lekkasjer fra vannrør i næringsbygninger, og viser omkostninger i underkant av 600 millioner kroner per år, en sum som er økende. Avdelingsleder Rune Rystad satte tommelen ned for rapporten mens Anders Bredesen i Oras påpekte at det bør bli bedre opplæring, samtidig som fagfolk må gjøre en vurdering av hvilke produkter som er best egnet eller helt uegnet i ulike installasjoner.
 
-Vi registrer at rapporten i hovedsak er tuftet på det som er diskutert i Vannskadekontoret, sier Skaar Nielsen.
 
Han forteller at Rørentreprenørene Norge har gått igjennom rapporten og hatt samtaler om innholdet, men foreløpig ikke kommet med noen klar konklusjon. Den vil nok ikke foreligge før etter at alle er tilbake fra vannskadeseminaret i Finland denne uken, det vil si at Rørentreprenørene Norge kanskje kan ha klare meninger en gang ut i neste uke.
 
Ut fra det han har lest og de samtalene de har hatt i Rørentreprenørene Norge, tror allikevel Skaar Nielsen at de i hovedtrekk vil stille seg bak rapporten.
 
Han har forståelse for kritikken fra Rune Rystad i Bravida, om at det er for mange vannskader der det er montert pressfittings.
 
-Det er jo ingen hemmelighet at det oppstår vannlekkasjer på pressfittingssystemene. Men dette skyldes nok mest at det slurves i en presset arbeidssituasjon, sier han.
 

-Rapporten tar for seg røropplegg i himlinger, og det er bra. Men vi venter fortsatt på dette med sjakter. Her bør nok SINTEF Byggforsk kjenne sin besøkelsestid og mene noe om problemet snarest, synes Skaar Nielsen.