Det finnes mange enkle og effektive miljøtiltak, som blant annet energieffektivisering av eksisterende boliger og økt bruk av strøm med opprinnelsesgarantier. Dessverre har ikke regjerningen større krav til oss enn at de i Klimameldingen skriver ”Det er avgjørende at vi som forbrukere og deltakere i næringslivet velger miljøvennlig”. For Better Days ønsker at regjeringen skal være mer konkret, slik at det blir enklere for forbrukerne å ta miljøvennlige valg.

Oljefyren bør byttes ut med fornybar energi
Klimameldingen sier blant annet at oljefyren skal fases ut. Dette er bra for miljøet og spesielt positivt for luften i storbyene. Under dette punktet savner For Better Days et incentiv til å gå over til oppvarming basert på fornybar energi.

– Regjeringen kunne generelt tatt et grep og belønnet de som kjøper strøm med opprinnelsesgaranti, sier Sandro Parmeggiani, administrerende direktør i For Better Days. – Å kjøpe strøm produsert fra rene energikilder som vann, vind og bio i stedet for kullkraft, er et miljøtiltak som virkelig har effekt. Jo større etterspørsel, jo større produksjon.

Ønsker redusert energibruk
Energieffektivisering er viktig for å frigjøre strøm til annen energibruk som blant annet elektrifisering av bilparken og mer eksport. For Better Days savner mer fokus på dette i Klimameldingen.

- Det er positivt at regjeringen legger opp til passivhusstandard på nye bygg innen 2015, men vi savner tiltak for økt energieffektivisering også for den gamle bygningsmassen, fortsetter Parmeggiani. Det ligger et stort potensiale i å redusere strømforbruket i eksisterende bygg. - Vi tilbyr verktøy som gjør det mulig å redusere strømforbruket med 20 % uten å redusere komforten. Hvis alle husstander hadde redusert strømforbruket med 20 % hadde det vært resultater som virkelig monner, avslutter Parmeggiani.