- Det at enkeltaktører over tid er villig til å tape penger en bekymringsfullsituasjon. Dette gir nemlig markedet et feilaktig bilde og svekker bransjens omdømme, mener Torkild Korsnes.

Sliter med økonomien
Konsulentselskapet Hartmark hevder blant annet VVS-bransjen er tradisjonell, konservativ og kostnadsmessig tung. Hartmark påstår også at VVS-bransjen har så høye totalkostnader at hele verdikjeden ikke vil tåle dette i fremtiden.
- Hartmark sin analyse gjelder flere ulike sider av bransjen, og følgelig er det vanskelig å kommentere dette under ett, sier Korsnes.

- Men tror du at det vil gå mot færre butikker og at disse vil bli erstattet av rene showrom?

- Det har jeg ikke grunnlag for hevde, men jeg oppfatter at mange sliter med økonomien i butikkdrift. Hvis butikken i realiteten er et showrom, tilsier det sikkert at man må foreta endringer i driften. Vårt datterselskap Tempe VVS Senter AS er en rendyrket butikk uten kjedetilknytning, og de har drevet med gode resultater.

Suksessoppskriften

- Hva er oppskriften?
- Oppskriften er tuftet på engasjement, service, produktkunnskap og gode valg. I tillegg er kundekjennskap viktig. Dette indikerer for meg at det ikke er umulig å få en VVS-butikk til å fungere, men det er av stor viktig at man finner et konsept som fungerer for seg og sitt nærområde.

- Er grossistleddet truet i den nye VVS-verden?
- Nei, jeg har ingen indikasjoner på det, sier administrerende direktør hos K. Lund, Torkild Korsnes.

Torkild Korsnes er optimist med tanke på fremtiden og når det gjelder den stadig økende netthandelen sier han:
- Internett med dets implikasjoner har medført og vil fortsatt medføre store endringer på mange områder. Hittil tror jeg summen er positiv og jeg tror det vil fortsette slik.

Skal være førstevalget

- Hvilken visjon har dere for de kommende årene?
- Vår visjon er å være markedets førstevalg innen rørleggertjenester. Strategiene for å oppnå dette er uendret. Det vil si at vi skal fortsette med å drive med det som vi er gode på: Rørfaget og det å samarbeid med andre fag.

K. Lund er et av landets største rørleggerfirmaer. Firmaet ble etablert i i Trondheim i 1874. K. Lund har ca. 4 500 serviceoppdrag i året og er engasjert i mange byggeprosjekter. Selskapet har ca. 100 ansatte. K. Lund er også medeier i Norsk Rørallianse AS.