Selv om de offentlige reglene for innbygging av sisterner i bunn og grunn er basert på et ikke-problem, kan ikke Ole Larmerud som jobber som konuslent i Rørentreprenørene Norge gjøre annet enn å hilse Sintef Byggforsks nylige forenklinger av kriteriene for godkjenning av sisterner for innbygging av toaletter, velkommen.
- Godt det var forenklinger denne gangen. Enig med Sintef Byggforsk der, sier Ole Larmerud til VVSForum.

Les også: Endrer kravene for Teknisk Godkjenning (TG) av innbygningssisterner

Stol på rørlegger’n!
Larmerud synes absolutt det er et skritt i riktig retning å få en mer oversiktilig situasjon der bransjefolk nå kun skal forholde seg til kravene som gjelder i TEK.
- Det er krevende nok å skulle tolke veiledningen til TEK. Nå kan den som vil kun forholde seg til forskriftsteksten. Så får det være opp til rådgiver og utførende å finne løsninger som tilfredsstiller forskriftskravene, sier Larmerud.

Han er dessuten overbevist om at norske rørleggere er mer enn nok kompetente til å ta ansvar for installasjonene, om man ikke skal forholde seg til produkter som er «forhåndsgodkjente» etter TEK av Sintef.
- Det kan fort bli forvirring av sånt, ikke minst kan Sintefs gode navn og rykte bli brukt som «fripass» for løsninger som rørlegger uansett må ta ansvar for, men som kan fremstå som «god fisk», sier Larmerud.

Les også: - Fornuftig beslutning å tydeliggjøre regelverket og løse særnorsk situasjon

Helt ute av dimensjon
De siste års jevnlige kontakt med bransje og fagfolk har gitt Larmerud et klart og bestemt inntrykk av at de fleste mener at sisternehysteriet har tatt helt av.
- Vi skulle gjerne hatt en statistikk over hvor mange vannskader som skyldes sprekker eller feil i selve sisternen. Hysteriet har jo sin årsak i feilproduksjon av noen sisterner i silobygget på Vulkan som alle vet. Jeg synes forskrifter heretter skulle bygge på innsamlede felles erfaringer, og ikke enkeltes overdrevne frykt, sier Larmerud.

Han stoler dermed på at produsentenes tester nå er så gode at slike svakheter vil bli avdekket før sisternene sendes ut på markedet. 
- I denne forbindelse er dagens krav litt som å skyte spurv med kanoner. Dessuten bør vi vente å se hva den nye TEK17 vil inneholde av tekst på dette området, det arbeider vi med akkurat nå, sier Larmerud.