Sweco forventer økt etterspørsel også i tiden som kommer og søker etter 100 nye medarbeidere.

Brutto omsetning for Sweco Norge AS utgjør etter tredje kvartal 808 millioner kroner, mot 779 millioner etter samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 3,7 prosent. Akkumulert driftsresultat per 3. kvartal utgjør 83,7 millioner kroner, som er en økning på 5 millioner kroner sammenliknet med samme periode i 2009.

Administrerende direktør i Sweco, Vibecke Hverven, mener prioritering av intern kompetanseheving og fokus på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger er blant årsakene til det sterke resultatet.

- Vår oppgave er å gjøre det mulig for våre kunder å gjennomføre prosjekter som møter krav til kvalitet og lønnsomhet, samtidig som de bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling, sier hun.

Konsernledelsen i Sweco legger denne uken frem et driftsresultat på 304 MSEK etter årets tre første kvartal. Total omsetning så langt i år er 3,8 milliarder.

- Swecos gode økonomi og ledende markedsposisjon innenfor miljø, energi og infrastruktur gir en utmerket plattform for videre lønnsom vekst, både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp i både eksisterende og nye markeder i Europa, sier konserndirektør Mats Wäppling.

Opplever stor etterspørsel
Alle divisjoner og fagområder i Sweco Norge har opplevd stor etterspørsel etter sine tjenester så langt i år. Blant annet øker oppdragsmengden innenfor energi og bygg.

- Behov for en økt investering innen oppgradering og utbygging av elektrisitetsnettet både for sentralnett og lokale nett vil gi betydelige markedsmuligheter. Vi har også registrert en ytterligere økning i oppdrag innenfor energimerking, og forventer at oppdragsmengden vil øke raskt i nærmeste fremtid, sier Hverven.

Det var i vår et stort slipp av nye boligprospekter spesielt i Osloområdet og andre pressområder.

- Vi forventer at flere av de boligprosjektene Sweco er inne på vil gå videre, og at flere nye igangsettes da det er stor etterspørsel etter spesielt nybygde boliger i gode velplanlagte boområder, fortsetter Hverven.

Også innenfor vann- og avløpssektoren og samferdsel forventer selskapet at etterspørselen vil øke.

- Det er et stort etterslep i vann- og avløpssektoren. Samtidig har samferdselsanleggene et stort forbedringspotensial. Det er bra at Regjeringen øker bevilgningene til samferdsel, spesielt på jernbane, i Statsbudsjettet for 2011, men det er dessverre neppe tilstrekkelig til å få de nødvendige nyutbygginger Norge trenger, sier Hverven.

Søker 100 medarbeidere
Selskapets satsning på å jobbe frem løsninger som bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling har blitt godt mottatt blant oppdragsgivere, og selskapet opplever en stabil etterspørsel etter kompetanse innen samtlige fagområder. I fjor høst søkte Sweco etter 100 nye medarbeider. I år gjør selskapet det samme.

- Vi jobber flerfaglig på tvers av regioner og avdelinger over hele Norge, samt internasjonalt. Klima- og miljøutfordringene gir dagens ingeniører og miljøeksperter store muligheter. Det handler om å ufordre etablerte tankesett for å skape de fremtidsrettede løsningene kundene og samfunnet har behov for, sier Hverven.

Kilde:sweco.no