Virksomhetene som kjøpes opp av YIT utfører en lang rekke tekniske tjenester innen prosjekter og service. De oppkjøpte virksomhetene har 1900 ansatte. De totale driftsinntektene for 2007 anslås til 355 millioner euro (2,9 milliarder kroner). Av disse inntektene kom i overkant av 40 % fra Tyskland, i overkant av 40 % fra Østerrike og de resterende 15 % i Polen, Tsjekkia, Ungarn og Romania.

- En stor motivasjonsfaktor for oppkjøpet var det kompetente personalet med bred ekspertise innen prosjekter og service. De oppkjøpte virksomhetene passer godt inn i YITs tjenester, og det forventes ikke at oppkjøpet medfører noen reduksjon i antallet ansatte. Oppkjøpet gir oss mulighet til å overføre teknologikunnskap, for eksempel innen energibesparende og prefabrikkerte løsninger, sier Hannu Leinonen, styreformann og adm.dir. i YIT Corporation.

Verdien på oppkjøpet ligger på 55 millioner euro. Kjøpesummens størrelse blir oppgitt når avtalen er endelig, etter at nettogjelden til de oppkjøpte virksomhetene er trukket fra verdien av oppkjøpet. Gjennomføringen av avtalen avhenger av godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Det anslås at oppkjøpet vil være avsluttet innen 31. juli 2008.

Det oppkjøpte selskapet vil utgjøre en ny enhet i YITs Building Systems-forretningssegment. Karl-Walter Schuster (58), som for øyeblikket er leder for MCEs Building Technology Division, blir utnevnt til leder for den nye forretningsavdelingen. Etter oppkjøpet vil Building Systems-segmentet stå for rundt halvparten av YIT-gruppens inntekt. Geografisk sett vil de oppkjøpte virksomhetene utgjøre rundt 9 % av gruppens inntekt.

Oppkjøpet av disse virksomhetene er et ledd i YITs strategi om å oppnå en geografisk utvidelse av konsernet. Siktemålet med den geografiske utvidelsen er å etablere en viktig posisjon i nye markeder, skape muligheter for lønnsom vekst og opprettholde en balansert foretaksstruktur ved å øke lavkapitalintensive tjenester.

- Overføringen gir fotfeste i nye markeder og muligheter for vekst. Vi fortsetter å styre de oppkjøpte virksomhetene mot langsiktige serviceavtaler og vedlikeholdsarbeid. Målet er å øke lønnsomheten. Vi har gode erfaringer med å utvikle forretningsvirksomheter innen tekniske installasjoner og service etter å ha kjøpt ABBs Building Systems virksomhet i 2003, kommenterer Hannu Leinonen.

Oppkjøpet vil ikke endre YIT Gruppens utsikter for 2008. I interimrapporten som ble publisert 25. april 2008 anslo YIT at gruppens inntekt og overskudd før skatt vil øke i forhold til året før.