– Som Norges største totalleverandør av tekniske bygginstallasjoner har vi også som mål å bli den største og ledende aktøren i det lokale markedet innen alle våre fag. Med oppkjøpet av Ugelvik Nesset er vi kommet enda et skritt nærmere målsettingen også for nordvestlandet, sier direktør Ann Mari Kalvø Rogne i YIT.

Ugelvik Nesset har 20 ansatte og en årlig omsetning på rundt 20 millioner kroner.

YIT har gjennomført en rekke oppkjøp av mindre og mellomstore bedrifter rundt omkring i landet de senere årene. Dette oppkjøpet i Molde, et tidligere oppkjøp av en rørbedrift på Averøy og YITs avdeling i Kristiansund gjør selskapet til en betydelig aktør i distriktet.

– Bedriften Ugelvik Nesset har hatt en god utvikling. For å utvikle bedriften videre mot et større marked som teknisk totalleverandør, er vi avhengig av å være en del av et stort konsern med tverrfaglig bredde og kompetanse samt større muligheter for utvikling av våre medarbeidere, sier daglig leder Arne Petter Ugelvik som bakgrunn for salget.

Kalvø Rogne peker på at YIT derfor nå i enda sterkere grad enn før fremstår som en komplett leverandør av alle tekniske bygginstallasjoner omfattende elektro, ventilasjon, rør, automasjon, IKT, AV, sikkerhet, byggteknisk service og eiendomsforvaltning.
– Dermed har vi en stor konkurransefordel ved at vi kan ta på oss totalentrepriser hvor alle installasjoner er nøye tilpasset hverandre. Ikke minst i forhold til energisparing er dette viktig, sier hun.