- For å styrke vår posisjon som Norges totalleverandør av tekniske bygginstallasjoner inngitt vi avtalen med Mercur, opplyser direktør i YIT, Hallstein Ødegård.

Sterke stilling
Hallstein Ødegård påpeker at Mercur har tung kompetanse innen rørfag og har gjennomført store og komplekse prosjekter. Dette bidrar til at YIT nå får en enda sterkere stilling i markedet.

- Vi har de senere årene gjennomført en rekke moppkjøp av små og mellomstore bedrifter rundt omkring i Norge. Oppkjøpet av Mercur er imidlertid et av de aller største siden etableringen i 2003, sier administrerende direktør Trygve B. Thøgersen i YIT.

I følge administrerende direktør, Trygve B. Ødegård har Mercur hatt en spennende utvikling. Det samme sier tidligere eier Helge Henriksen, som uttalte til www.vvs-forum.no nylig, at det var viktig å komme videre og da var YIT et godt og opplagt valg.

Større marked
- For å kunne utvikle bedriften videre mot et større marked som en teknisk totalleverandør må man være en del av et stort konsern med tverrfaglig kompetanse og bredde, understreker Helge Henriksen og får støtte av Andersen Henriksen. Førstnevnte har fungert som daglig leder i Mercur, mens Anders Henriksen har vært styreleder i selskapet.

Mercur omsetter for 160 millioner kroner og har 109 ansatte. YT på sin side har en omsetning på fire milliarder kroner og 3 500 ansatte i Norge. Selskapet veis av finske, børsnoterte YIT Corporation. Totalt har konsernet 26 000 ansatte og en samlet omsetning på hele 30 milliarder kroner.