Overtakelsen forutsetter godkjenning fra konkurransemyndighetene. Det forventes at oppkjøpet vil være gjennomført innen 31. august 2010.

caverion leverer et bredt spekter av tjenester relatert til tekniske installasjoner i bygg samt vedlikehold og drift av disse. Selskapets omsetning i 2009 var 440 millioner Euro. Rundt 80 prosent av omsetningen kom fra Tyskland. Selskapet opererer også i Polen, Tsjekkia og Ungarn. I tillegg har selskapet prosjekter i andre land. caverion har ca 1900 ansatte.

YIT Building and Industrial Services omsatte i 2009 for 2.125 millioner Euro, hvor av 375 millioner Euro kom fra Sentral-Europa (Polen, Romania, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike). Antall YIT-ansatte i Sentral-Europa er 2.060. Tyskland utgjorde ca 53 prosent av YITs omsetning i Sentral-Europa i 2009.

YIT dobler sin aktivitet i Sentral-Europa
Oppkjøpet av caverion er en del av YITs strategi for å øke sin aktivitet innen tekniske bygginstallasjoner i Sentral-Europa. Det vil styrke YITs markedsposisjon i de landene i Sentral-Europa hvor YIT allerede opererer. YIT vil fusjonere de to selskapene i hvert land, og dette vil styrke YITs evne til å betjene kundene lokalt med en bred portefølje av tjenester.

Som en følge av oppkjøpet, vil YIT bli den nest største aktøren innen tekniske bygginstallasjoner i Tyskland. Økt størrelse av virksomheten i Tyskland vil også muliggjøre forbedret effektivitet og lønnsomhet

- Vårt mål er å videreutvikle vår virksomhet i Sentral-Europa og bli markedsleder i Tyskland. Kompetansen hos personellet vi overfører til YIT vil utfylle kompetansen hos dagens YIT-medarbeidere på en glimrende måte. Vår målsetning er økt lønnsomhet og økt andel av service, drift og vedlikehold, sier Arne Malonæs, President for YITs Building and Industrial Services segment.