Aldri før har fokuset vært større i forhold til energieffektiv bygging og drifting av bygninger. I løpet av få år vil dette sannsynligvis føre til at byggeskikk og arkitektur endrer seg betydelig. Klimatrusselen driver dette frem og har ført til at internasjonale og nasjonale myndigheter har satt strengere krav til bygninger.

I Norge har vi som en følge av dette fått ny byggeforskrift, energimerkeforskrift og det settes av betydelige midler til FOU og støtteordninger relatert til energi. Krav til bygg vil sannsynligvis skjerpes betydelig i årene som kommer.

Teknologisk vil det etter hvert kanskje bli mulig å bygge ”nullutslippsbygg”. Som Norges fremste totalleverandør av tekniske bygginstallasjoner føler vi et ansvar for å bidra i denne utviklingen, slik at denne visjonen kan realiseres.

YIT er industripartner i forskningssenteret Zero Emission Buildings som ledes av SINTEF/NTNU miljøet. Hovedmålet med dette senteret er å utvikle avanserte løsninger for eksisterende og nye bygninger som muliggjør reduksjon av
klimagassutslipp, knyttet til bygging og drift av bygninger, helt til null.

YIT mener at bransjen og det offentlige bør samarbeide enda tettere om energieffektiv og miljøriktig bygging i Norge fremover og inviterer aktører fra byggebransjen, byggherrer, brukere, offentlige etater, politiske myndigheter, tekniske installasjonsfirmaer og miljøbevegelsen til konferanse i Stavanger om energologi – kunnskapen om energieffektive bygg.

Hent programmet her