Dette sier markedssjef Anders Bredesen i YIT, som har hatt en voldsom vekst både i omsetning og antall ansatte. Den veksten har bare vært mulig takket være en vellykket rekruttering av fagarbeidere innen alle selskapets hovedområder, elektro, rør og ventilasjon.

– Vi har gode erfaringer med unge lærlinger i alle fagene, derfor gjør vi mye for dem utover det obligatoriske, forteller Bredesen. – Vi har med lærlingene i trivselsundersøkelser og har medarbeidersamtale med alle våre ansatte. I medarbeidersamtalene bruker vi elektroniske hjelpemidler som sikrer at det ikke bare blir tomt prat, det er samtaler om utvikling og mål.
Mange av våre fagfolk utdanner seg videre til ingeniør.

YIT har gått nye veier når det gjelder rekrutteringsfilmene. Ikke bare i hvordan de er lagt opp, men også det at skuespillerne er egne ansatte.

– Fortsatt vekst vil bygge på at vi har nok folk og at det er de beste. Derfor har vi styrket personalavdelingen med eksperter på rekruttering, det er bl.a. folk med topp utdannelse fra utlandet. Vi har hatt omfattende reklamekampanjer mot rekruttering, TV2, TV3 og P4, og de fem store pluss lokalaviser. Vi har laget 1 stor og 3 små reklamefilmer. Mange stillingsannonser er gørr kjedelige, vi vil gjøre det annerledes, for å få frem at YIT er et godt sted å arbeide, samtidig som det er vi som får bygg til å fungere, sier markedsdirektør Anders Bredesen. –Reklame koster – men hva koster det å la være?

– Hvis du vil vite hvordan det er å arbeide i YIT, spør noen av medarbeiderne som farter rundt i en av våre 1400 servicebiler.