Energisparende YIT har valgt et demobygg på Industritoppen på Stoa. Bygget blir kontrollert og overvåket hele tiden av et styrt ventilasjonsanlegg og er tilrettelagt for fremtidig energibrønn. Det er også styrt oppvarming av bygget som har åpne løsninger og mange møterom med avansert møteromsteknologi, som avdelingen mener er nødvendig for å kunne jobbe effektivt i team i et kompetansebetinget miljø.

– Vårt nye bygg er og skal bli et demonstrasjonsbygg i forhold til YIT sitt produktspekter og våre tjenester, sier avdelingssjef Geir Fredrik Sissener.

Målet med det høyteknologiske bygget er å motivere for og underbygge tilrettelegging for enda flere energi- og miljørettede bygg innen industri og forretning bygg i Aust-Agder.

– Gjennom våre løsninger kan vi gå inn og fjernstyre driften av ethvert bygg som er tilknyttet vårt datanettverk. Det gir store besparelser, sier Sissener.

– Vi kan dokumentere at det lønner seg å investere i teknologi. Bare i vårt nye bygg regner vi med å spare rundt 100.000 kroner i året, sier avdelingssjefen. YIT Arendal kjøpte for to år siden blant andre Rune Nilsen ventilasjon, og har vokst kraftig innen ventilasjon siden den tid

Arendal kommunes plan om å bli klimanøytral gjør at den nyetablerte bedriften ikke frykter byggestans.

– Vi retter oss mot industri og forretningsbygg og har lite virksomhet som retter seg mot privatmarkedet. Det er nok først og fremst der aktørene sliter, sier Sissener.

– Avdelingen i Arendal har fått medarbeidere innen elektro, svakstrøm, IKT, audiovisuelle løsninger, automasjon, ventilasjon og blikk. Totalt tilbyr vi 82 forskjellige tekniske tjenester og det er en kjempefordel for kundene, sier avdelingssjef, Geir Fredrik Sissener.

Se YIT.no

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen