VB Miljøpris går til den leverandøren eller samarbeidspartneren som kan vise til miljøfokusert innsats, resultater og nyvinninger for bransjen. I år var det Wilo Norge med sitt "grønne" miljøfokus både på sine nettsider og sin lavenergi pumpeserie Wilo-Stratos og Wilo-Stratos PICO som ble trukket frem av juryen. Pumpeserien oppfyller de særdeles strenge kravene i ErP-direktivet om energirelaterte produkter, også kjent som økodesigndirektivet.

- VB har hatt fokus på miljø over flere år, og VB Miljøpris er nå delt ut for tredje gang, forteller prosjektansvarlig M. Christine Sanner hos Varme & Bad. Miljøarbeidet pågår også lokalt. Hittil er rundt 20 bedrifter i Varme & Bad sertifisert som Miljøfyrtårn.

En svært overrasket representant fra Wilo Norge tok imot prisen på vegne av bedriften på Varme & Bads årsmøte

- Vi ble nok tatt litt på senga der, men gleden er desto større, sier adm. dir. hos Wilo Norge, Bjørn Nordby.

Planleggingen av hvordan miljøbilen skal brukes er allerede startet.

VBs miljøbil
I tillegg til heder og ære får vinneren disponere VBs miljøbil, en spesialdekorert Toyota hybridbil, i ett år fremover. Bilen har allerede besøkt store deler av Norge de to foregående årene hvor Roth Nordic og OSO Hotwater har disponert den. Bilen har blitt svært populær blant VBerne over hele landet. Besøkene har vært kombinert med faglig oppdatering, og informasjonsmøter har blitt gjennomført på alt fra små spiserom i rørleggerbedriftene til hoteller.

- Informasjonsmøter i forbindelse med miljøbilen er til og med avholdt uten selve bilen, men med bilen representert på bilder, fortsetter M. Christine Sanner.

Årets miljøbedrift
På årsmøtet ble Nobel Rør Installasjon AS fra Svolvær trukket frem som årets miljøbedrift fordi de har utmerket seg i arbeidet med å miljøfyrtårnsertifisere seg. Juryen har trukket frem at Nobel Rør Installasjon har hatt fokus på bedrede rutiner innen kvalitetssikring, helse/miljø/sikkerhet, avfall, transport og energibruk. Dette har ført til synlig sparte kostnader og har hatt positiv påvirkning på bedriftens årsresultat.

Juryen har bestått av sertifisør fra Miljøfyrtårn Asker kommune v/Ragnar Vadseth, Norske Rørleggerbedrifters Landsforening VVS v/Ole Larmerud, Fagsjef i Norsk VVS Energi og Miljøteknisk Forening v/Knut Olav Knudsen, styreformann Varme & Bad AS v/Lasse Hartz-Bruun, og prosjektansvarlig Varme & Bad AS v/M. Christine Sanner.