Produksjonen som i dag skjer i Alta og telecom-produksjonen i Eskilstuna i Sverige flytter til Høland. Høland vil dermed produsere for hele telecom-markedet i Norden.

-Vi ønsker å styrke Norsk Wavins konkurransekraft gjennom å samle og spesialisere virksomheten i større grad enn i dag. En større nærhet til hovedmarkedene har også vært viktig for avgjørelsen. Vi ønsker derfor å satse tyngre på virksomheten i Høland, sier Tor Martin Garsjø, administrerende direktør i Norsk Wavin.

Marked i endring
Opprettelsen av ekspertsenteret i Høland er et viktig tiltak for å bedre logistikken og utnytte stordriftsfordeler i produksjonen.
- Det er synd å måtte avslutte i Alta, men vi ser at det ikke er bærekraftig å fortsette produksjonen så langt fra hovedmarkedene. Vi planlegger nyansettelser i Høland. Å samle all produksjonen innen telecom vil gi oss konkurransefordeler og en sterkere markedsposisjon fremover, sier Garsjø.

Høland blir et nav for Norsk Wavins nordiske satsing på telecom. Her vil man produsere løsninger innen opto og micro for beskyttelse av fiberkabel for hele Norden.