Dette kommer frem i en rapport fra svensk byggeindustri. Utbygging av vindkraft er eksempler på at luftskip kan være aktuelle områder å bruke luftskip.

Svenske Byggbranschens Utvecklingsfond og entreprenøren Peab har fått utarbeidet en studie for å få beskrevet luftskipets potensial som transportmiddel i bygge- og anleggsbransjen.

Det påpekes at også transport av store prefabrikkerte byggelementer vil luftskip kunne være svært anvendelig.

Studiene har sett på løsninger utviklet av to selskaper, tyske Cargolifter og russiske Aerostatica, begge med lovende modeller for slike løft.

Også Boeing Skyhook, 21st Century Airships, Blackwater, Zeppelin, Lindstrand ser på slike løsninger, men jobben med å lage denne rapporten har konsentrert seg først og fremst og de to førstnevnte. Blant annet vises det til at med deres programvare kan man styre lasten like presist som med en kran. Carolifter mener at løft kan foretas i vindstyrker opp til 10 m/s.

Fordelene med luftballonger er at de er helt stille, miljøvennlige mange flere måter, de kan operere i bypmråde døgnet rundt, de kan levere byggelementer uten omlasting, de forstyrrer ikke annen landtransport og de er uavhengige av infrastruktur.