Et firma som tilbyr helhetlige løsninger rundt lekkasjesikring og lekkasjeovervåkning kombinert med behovsstyrt vanntilførsel i næringsbygg er AVA Aqua Norge. Selskapet leverer systemer innenfor lekkasjesikring og vannovervåking, samt produkter som er utviklet for å redusere vannsvinn i sanitærrom.

Gir byggeier kontroll på vannet i alle faser
- Våre løsninger innenfor vannovervåkning gir byggeierne fullstendig kontroll over eventuelle lekkasjer, samtidig som man har kontroll på vannforbruket i alle sanitærrom. I tillegg er utstyret spesialdesignet for å møte kravene til Breeam-klassifisering, og man kan oppnå full poengscore både innenfor WAT2,  WAT3 og WAT4 , sier daglig leder i AVA Aqua Norge, Harald Mathisen.

AVA Aqua leverer to systemer med full overvåking av vannforbruket i byggene. Det ene heter AquaVision Control og er et helautomatisk overvåkingssystem som kontinuerlig måler vannforbruket i det sanitære systemet. Skulle det oppstå en lekkasje i ett av rørene i bygget, kan vannet stenges automatisk ved hjelp av en motorisert kuleventil. AquaVision Saver som er det andre systemet, er utviklet for å redusere vannsvinn i sanitærrommet. Eksempler kan være en defekt pakning, et lekk rør, eller en ventil som ikke lukker ordentlig.

– Vårt system Aquavison control er et intelligent system som overvåker vannforbruket i bygget totalt sett. Det har også forbrukskontroll, og sikrer at vannforbruket kan overvåkes og administreres. For de som tenker på Breeam gir systemet også poeng (WAT2), sier daglig leder i AVA Aqua Norge, Harald Mathisen.

Med i Outstanding-bygg
Det siste poenget handler om behovsstyrt vanntilførsel til sanitærområder.
– Vi bruker motoriserte kuleventiler, som har en helt annen driftssikkerhet enn magnetventiler. Dette er særlig viktig i installasjoner hvor ventilen åpnes- og lukkes mye. Poenget er å unngå uønskede lekkasjer, sier Mathisen.

Ava Aqua Norge har levert utstyr til en rekke Breeam-klassifiserte bygg.
– Spesielt de med høy klassifisering. Vi er blant annet inne på Powerhouse Kjørbo og Fornebu senter, opplyser Mathisen. Begge prosjektene har mål om Breeam Outstanding. Porteføljen omfatter også bl.a. nytt hovedkontor for Gjensidige, NSB, Statoil Retails nybygg i Schweigaardsgate og Klifs nye hovedkontor på Helsfyr.

I disse dager lanserer selskapet også et trådløst vannlekkasjesett,  AVA-lekkasje stopp. Vårt nye trådløse system med vannlekkasje sensorer kan tilkobles våre motoriserte kuleventiler. Dette gjør at vi i tillegg til å ivareta BREEAM kan ivareta TEK10 for sikring av toalett sisterner, minikjøkken etc. på en enkel måte, forteller Mathiesen.

AVA Aqua Norge har eksistert på det norske markedet i 2 år mens søsterselskapet AVA System, som prosjekterer- og installerer lekkasje overvåkning for både vann og ulike typer drivstoff på større anlegg som datahaller, tekniske rom, havneterminaler, lufthavner- og tankanlegg, har vært etablert i Norge i 10 år.