Vital Eiendom AS har utarbeidet overordnede planer som skal fremme økt energieffektivitet i bygningsmassen. Disse følges strengt og det fremmes kontinuerlig tiltak i hverdagen ved blant annet rehabiliteringer av bygg.

- Vi har undertegnet en fem årsavtale med ENOVA. Avtalen, som løper til 2012, har et sparemål på 15 prosent og den har en verdi på ca. 150 millioner kroner. Det handler altså om store beløp for vårt vedkommende, påpeker Halvard Bergby.

Bergby kan ellers fortelle at Vital Eiendom AS nå har et utbygningsprosjekt på Ullevål stadion med hotell, kontor og butikk. Eksisterende bygningsmasse har i dag elektrisk oppvarming, men vil bli erstattet av vannbåren varme fra ny sentral.Energileveransene skal komme fra en varmesentral som baserer seg på jordvarme og reversibel varmepumpe. Dette er et konkret tiltak som skal gi energiinnsparinger.

Vital Eiendom AS forvalter 1, 5 millioner kvadratmeter eiendom. I hovedsak er dette kontorbygg, kjøpesenter og hotell. Vital Eiendom AS er et datterselskap av Vital Forsikring ASA.

 

Ullevål Stadion