Optima EP-serien er utviklet med tanke på boligmarkedet i samarbeid med markedets ledende varmepumpe- og solvarmeaktører. Derfor egner Optima EPC-serien seg for de fleste variantene av varmepumper og solfangere på markedet.

Solid økning

David Zijdemans, Teknisk direktør

- Produktene har fått en meget positiv mottakelse på markedet. Det gjenspeiles selvsagt også i salget. Vi har hatt en kraftig salgsøkning dette første halvåret sammenlignet med lignende produkter. Foreløpig er det EPC 300 og 360 som det går mest av, men vi forventer at EPCI vil øke mest i tiden fremover, forteller David Zijdemans, teknisk direktør i Oso Howater.
- Det som kanskje overrasket oss mest, var hvor godt salget av den største EPTRC 400 har vært. Dette er den mest avanserte, og dyreste tanken tilpasset varmepumpe med tappevannsprioritering og solvarme. Den er også meget godt egnet for mindre vannmantlede vedovner. Dette forteller oss at det er mange som ønsker de beste løsningene uavhengig av pris.

Stor oppmerksomhet ute i Europa
Zijdemans forteller videre at Optima EPC-serien har vakt stor oppsikt i Europa. Det er spesielt EPCI som har fått størst oppmerksomhet utenfor landegrensene. Oso har blant annet laget en egen variant for Storbritannia.
- Siden produktene er patentert, finnes det ikke tilsvarende produkter hos andre produsenter. Det gjør Optima EPC-serien helt unik. Vi har opplevd kopier produsert i Kina, men har heldigvis fått stanset salget av disse ganske kjapt. Men vi er selvsagt glade for at produktene vekker oppsikt, og med bakgrunn i etterspørselen, har vi besluttet å utvide serien med enda en variant. Denne vil være tilpasset de som skal bytte ut oljekjelen sin. Noen flere detaljer har jeg ikke løst til røpe enda, sier en smilende Zijdemans avslutningsvis til VVSforum.



Den nye EPC serien består av fem forskjellige sentraler.


Tidligere artikler om EPC-serien: OSO – med patent på fremtiden