- Solenergi er gratis, og effektiv - også på våre breddegrader- forutsatt at man
installerer et solarsystem med høyeffektive solfangere og avstemte system komponenter, fastslår Rannestad.

Nå vil PARAT Varme arbeide målbevist for å etablere et nettverk av partnere rundt i hele Norge. Partnere vil være butikker som sammen med PARAT Varme kan tilby spesialkompetanse innen faget varmeteknikk.

- Vi vil også fokusere på framtidens energikilder - og miljøhensyn ved bygging av anlegg. I dag produserer Viessmann varmepumper, bioanlegg og solenergianlegg i tillegg til de tradisjonelle olje, gass og elektriske anleggene, sier Rannestad.

Viessmann er et foregangsfirma innen produktutvikling for å finne frem til løsninger som muliggjør en høy nyttevirkningsgrad av varmeanlegg. Et av hovedmålene er å være ledende i verden på miljøvennlige varmeanlegg.

Parat Varme har med dette et komplett leveringsprogram av produkter for vannbåren varme. Det dekker alle ytelsesbehov fra enebolig til fjernvarme og industri.

- Varmepumpe i kombinasjon med solvarme er vel dagens mest ideelle form for energiriktig- og miljøvennlig oppvarming av gulvvarmeanlegg og tappevann, for boliger, sier Rannestad.
 
Typisk størrelse på solfangeren i et villaanlegg er ca 5 m2, som kan levere et netto energitilskudd på 5 000 – 6 000 kWh/år. Det vil si en besparelse på 50-60% av det årlige energibehovet til bruksvannsoppvarming for en familie.

Parat Varme as tilbyr komplette og tilpassende solvarmesystemer med solkollektorer, med såkalt bivalente varmtvanns beholdere eller kombibeholdere, en pumpestasjon med alle nødvendige sikkerhetsinnretninger og regulering  for maksimal utnyttelse av solvarmesystemet. (Se illustrasjon under).

Teknologisk og økonomisk er det stor forskjell mellom ulike typer aktive solvarmeanlegg. Det kan være tappevannanlegg for enkeltfamilier, kombinerte anlegg for frittstående boliger, fellesanlegg for flerfamiliehus, store bygninger (kontor, produksjon, institusjon) eller andre bruksområde (store brukere av lavtemperatur varme).

Viessmann er en av de ledende i verden på varmetekniske produkter. I dag er det tredje generasjon etter Dr. Martin Viessmann som driver konsernet. Viessmann ble etablert i 1917 - og hadde i 2004 en omsetning på ca 1,15 milliarder Euro.

Konsernet har med sine ti produksjonssteder i Tyskland (bildet under), Frankrike, Canada, Polen og Kina rundt 6,800 ansatte. I tillegg har Viessmann datterselskaper i 33 land utenfor Tyskland - og 43 prosent av omsetningen går i dag til eksport.